V soboto 17.12.2016 je v Velenju v organizaciji Karate kluba Rudar potekalo 2.kolo šolske karate lige. Tekmovanje je potekalo v telovadnici ŠC Velenje. Udeležilo se ga je 100 tekmovalcev iz 11 klubov. Barve karate kluba Kozjansko in Obsotelje je zastopala 9.članska zasedba. 

 

Z tekmovanjem je odločno začel kataš Gregor Zbil, ki je v kategoriji 8,9 let preizkusil novo kato. Z hitrim učenjem novih kat zelo hitro napreduje. Potrebuje pa malo več natančnosti ter eksplozivnosti. Na koncu si je z izvajanjem priboril odlično 2.mesto. Naslednji je nastopil Filip Skubi, ki tekmuje v kategoriji s posebnimi potrebami. Z vsakim novim nastopom dokazuje svoj osebnostni napredek in razvoj. Ter sebi in vsem ostalim sporoča, da je z prizadevnim trdim delom, umirjenostjo, poslušnostjo ter veseljem doseči zelo veliko. Preizkusil je prav tako novo kato ter z njo osvojil 1.mesto. Čestitali so mu tudi sodniki. Naj povzamem samo eno misel, ki jo je med pogovorom izrekel mednarodni priznani sodnik: »A si predstavljamo kakšno enormno količino energije morajo vložiti te osebe za izvajanje, treniranje, da osvojijo prikazano znanje v primerjavi z telesno zdravimi osebami. Razlika je velika. Kapo dol.« 

Nato smo začeli z izvajanjem borb. Najprej je začela Sara Skubi, ki je v kategoriji ml.kadetinj -47kg osvojila 3.mesto. Nato sta se začela boriti Jakob Žumer in Nejc Kunštek. Oba sta prišla do finala, ki je bil zelo razburljiv borben in dinamičen. Pokazala sta lep napredek z raznovrstno tehniko. Na koncu osvojila Jakob 2.mesto, Nejc pa 1.mesto. Naslednji, ki je stopil na tatami je bil Aleksej Godler, v kategoriji ml.kadetov -45kg je imel repasažno borbo, ki jo je na žalost izgubil ter tako ni dosegel vidnejše uvrstitve. Še drugič je nastopil Nejc zaradi prestopa drugo leto v višjo starostno kategorijo. V tej kategoriji je osvojil 3.mesto. Zadnja dva borbaša sta bila Timotej Jordan in Žan Luka Lesnika. Oba sta se zopet srečala v finalu. Po taktični borbi, različnih preizkušanj je sedaj slavil Timotej. Žan Luka je bil drugi. Vsem nastopajočim tekmovalcem čestitke za osvojena odličja.