V soboto 22.11.2014 se je na Kodeljevem v Ljubljani odvil 10. mednarodni turnir LJUBLJANA OPEN 2014. V glavno mesto Slovenije se je tokrat odpravilo pet članov karate kluba Kozjansko in Obsotelje, vrnili pa so se s petimi medaljami.

 

Prvi je pred sodnike stopil  najmlajši predstavnik ekipe, sedemletni Luka Bele ter osvojil odlično tretje mesto v kategoriji kate najmlajši. Na tatami sta nato stopila odlično pripravljena brata Hartl, ki veljata za univerzalna, kompletna tekmovalca, tako za kate, kot za športne borbe v kategoriji starejši dečki. V katah sta osvojila prvi dve mesti. Bor Hartl je osvojil zlato, Jan pa srebrno odličje. Po uvodnem delu tekmovanja sta oba stopila še enkrat v ring in sicer v športnih borbah, kjer je Jan Hartl zopet pometel z vso konkurenco. Bor pa se tokrat ni prebil med najboljše tri.


Po izjemnem nastopu treh odličnih karateistov pa sta nastopili še predstavnici »nežnejšega« spola. V borbah je najprej nastopila Anja Rajgl, v disciplini športnih borbah plus 54kg. Čeprav tokrat ni dosegla odličja, je njena vztrajnost ter želja po sodelovanju vredna vsake pohvale. Borila se je nepopustljivo in borbo za tretje mesto izgubila. Tekmovanje pa je s strani našega kluba odlično zaključila Amadeja Knez, ki je nastopila v kategoriji mlajše članice (U21), kjer je pokazala izjemno borben duh, brez popustljivosti ter dobro taktiko in si tako izborila bron. V njeni tekmovalni karieri je bilo to komaj drugo tekmovanje.
Po uspešnem sobotnem tekmovanju pa ni časa za počitek saj se že tekmovalci intenzivno pripravljajo na Mladinsko državno prvenstvo za leto 2014, ki se bo odvijalo v soboto 29.11.2014 v Žalcu.  
Vsem nastopajočim iskrene čestitke ter veliko uspehov v prihodnje!