KARATE – svetovni športni fenomen 21. Stoletja.

Šport in veščina z preko 100 milijonov vadečih. Peti šport v svetu po številu vadečih. Kandidat za olimpijski šport leta 2020. Univerzalen šport s katerim se lahko enakovredno ukvarjata oba spola, šport, ki razvija psihofizično ravnovesje, sigurnost in spoštovanje.

Zakaj karate?

Uporabnost karateja lahko razvrstimo v več segmentov:

BAZIČNI – karate je moderen bazični šport, ki kompleksno in uravnoteženo razvija psihofizične sposobnosti. Izražen je na harmonično telesno rast in razvoj, pravilen razvoj motorike osvajanje koordinacije gibov, pravilna drža telesa, razvijanje elastičnosti telesa, hitrosti, moči, vzdržljivosti, ravnotežja in natančnosti. Karate trening s svojo vsebino, ki segajo od običajne otroške igre pa do kompleksnih specifičnih gibov, kar bo privedlo do samodiscipliniranih, komunikativnih in kreativnih otrok predšolske in šolske stopnje.

REKREATIVNI – Optimalno dvigovanje telesnih sposobnosti na višji nivo mlajših in starejših od 4 leta do pozne starosti

KOREKTIVNI – preventiva in korekcija predelov hrbta, prsnega koša in na stopala

TEKMOVALNI – zadovoljevanje tekmovalnih želja na regijskem, državnem in mednarodnem nivoju malčkov-ic, mlajših in starejših dečkov, deklic, kadetov, mladincev in članov.

REALNI – uporabnost v vojaških, policijskih in drugih sistemih

 

IZBOLJŠANJE ZDRAVJA

Na osnovi svoje kompleksnosti v pogledu telesne aktivnosti v toku treninga in možnosti različnih trenerskih metod. Izobraževalni program karateja v našem klubu je idealen v smislu izboljšanje splošnega zdravja in zadovoljstva trenirajočih vseh starostnih skupin.

 

PRIDRUŽITE IN POSTANITE ČLAN ZMAGOVALNE EKIPE – EKIPE KARATE KLUBA KOZJANSKO IN OBSOTELJE