KARATE KLUB KOZJANSKO IN OBSOTELJE JE NAJBOLJŠI KLUB V SLOVENIJI NA DP SLOVENIJE 2016 

V soboto, 26. 11. 2016 je naš klub -Karate klub Kozjansko in Obsotelje kot tehnični organizator, v sodelovanju z Karate zvezo Slovenije, organiziral Mladinsko državno prvenstvo za leto 2016 v katah in športnih borbah za posameznike v starostnih kategorijah do 21 let .

Tekmovanje je potekalo v  Športni dvorani Podčetrtek. Udeležilo se ga je 410 tekmovalcev iz kar 52 klubov iz cele Slovenije. Tako smo v eno najlepših turističnih mest –Podčetrtek, v soboto pripeljali okrog 1000 karateistov, trenerjev, sodnikov, navijačev in ljubiteljev karateja. Dvorana in tribune so v določenih trenutkih dneva- uradni otvoritvi, podelitvi poklanih zmagovalcev in državni prvakov  pokali po šivih. Vladalo je prijetno navijaško vzdušje, tekmovalna atmosfera nastopajočih in sproščena klima organizatorjev.

Ker smo želeli tekmovalni sferi dodati tudi slovesni pridih, smo v uvodu dodali spektakularni program, pri čemer so nam pomagale članice Twirling kluba Rogaška Slatina z Anamari Plavčak in Lavro Ribič, ter člani skupine Kvarta.  Vse v dvorani je pozdravil g. Tomaž Deberšek, predsednik tekmovalne komisije, nato pa so sledili govori kluba ter predsednika KZS dr. Igorja Zelinke. Tekmo je uradno otvoril župan občine Podčetrtek g. Peter Misja. Sledil je slavnosti prinos zastave in slovenska himna.

Skoraj 50.članska organizacijska skupina karate kluba Kozjansko in Obsotelje je nato zasedla svoja  mesta, tekmovalci pričeli z ogrevanjem, navijači pa zasedli svoja navijaška mesta. 

Za naš klub je tekmovala 11 članska ekipa naših najboljših katašev in borbašev. Kot je že v navadi so tekmovanje v kategoriji kate najmlajše začele naše deklice –Gaja Hribar ter Ana in Lea Bele. Njihova tekmovalna pot je komaj na začetku, saj so šele v tem letu pričele z nastopi na večjih tekmah. Skozi celotno sezono so nas razvajale z večinoma osvajanjem prvih treh mest, zato smo tudi na največjem tekmovanju v Sloveniji od njih pričakovali le najboljše. In res nas niso razočarale. Pokazale so, da so iz pravega testa, da imajo moč, voljo in pogum nastopiti in se zbrati pred tako številno publiko, ter pokazati svoje znanje, ki ga aktivno pridobivajo z intenzivnimi treningi. Sodnike je s svojim nastopom najbolj prepričala Gaja, ki je najboljša katašica –državna prvakinja Slovenije v tej kategoriji za leto 2016. Mesto za njo je Lea in na tretjem mestu Ana.

Prav tako smo z veseljem pričakovali nastop naslednjih katašev -Luka Bele in Grega Zbil. Nastopila sta v kategoriji kate malčki. Grega tokrat ni dosegel vidnejše uvrstitve, je pa na dobri poti, saj vztrajno sledi svojemu vrstniku –Luku. Le ta je branil naziv državnega prvaka iz prejšnjega leta in tudi tokrat zmagal tekmo brez izgubljene zastavice in tako postal že drugič državni prvak Slovenije za naš klub.

Tudi brata Hartl, ki sta nastopila v disciplini kata kadeti, že kar nekaj let sodita v sam vrh karateja v Sloveniji. Kot sta nas že navadila smo zopet navijali v bratskem finalu, kjer je sodnike s svojim nastopom  tokrat bolj očaral Bor, Jan pa je tekmovanje končal na prav tako odličnem drugem mestu.  

Dva tekmovalca smo imeli tudi v naslednji disciplini -kumite dečki +45 kg. Jakob Žumer kljub kar nekaj dobrim rezultatom v tej sezoni, na tej tekmi vidnejše uvrstitve ni dosegel. Med tem, ko pa je Nejc Kunštek upravičil pričakovanja in zopet pokazal zelo dobro formo, borbeni duh in taktiko, premagal vse nasprotnike na žrebni listi in na koncu postal že četrti državni prvak Slovenije za KK Kozjansko in Obsotelje.

Naslednja dva tekmovalca za naš klub sta se pomerila v kategoriji kumite mlajši kadeti +55 kg- Timotej Jordan in Žan Luka Lesnika. Morda že malo samovšečno, a tudi od njiju smo pričakovali sam vrh. In kmalu se je izkazalo, da naša pričakovanja niso bila nerealna. Odlično sta se borila, postopoma prebijala proti vrhu, pokazala pravo mero zbranosti in koncentracije do samega finala, kjer sta se pomerila med seboj. Drugo mesto je tako osvojil Žan Luka Lesnika. Državni prvak Slovenije za leto 2016 v njuni kategoriji je postal Timotej Jordan.

Tekmo sta zaključila brata Hartl, ki sta nastopila tokrat že drugič ta dan –v kategoriji kumite kadeti -57 kg. Tudi tu sta dosegla odlične rezultate, saj je na koncu Bor slavil na drugem in Jan na tretjem mestu.

Tekmo smo zaključili več kot zadovoljni, saj smo dosegli skoraj vse kar se je dalo-glede na to, da smo imeli v vsaki disciplini kjer smo sodelovali najmanj dva naša tekmovalca in smo tako kar štirikrat  gledali domači finalni obračun. 

Vsekakor pa so to, da smo bili ne samo odlični, ampak NAJBOLJŠI potrdili tudi uradni rezultati Karate zveze Slovenije, saj smo se po skupnem seštevku točk uvrstili na prvo mesto in tako med 52 klubi postali NAJBOLJŠI KLUB na državnem prvenstvu 2016. To je postal zgodovinski dan KK Kozjansko in Obsotelje. Je plod trdega, entuzijastičnega in srčnega dela kluba že skoraj polnih trideset let.

Seveda pa vsega tega nebi bilo, če klub nebi imel toliko prijateljev in simpatizerjev, ki so vedno in tudi tokrat –pri organizaciji državnega prvenstva, bili pripravljeni sodelovati, pomagati, si vzeti čas za karate -šport, ki nas združuje in s katerim živimo. Ker se jim za delo, ki so ga izvrstno opravili z ničemer ne moremo dovolj oddolžiti, lahko le obljubimo, da bomo še naprej trdo in dobro delali, da bomo branili dobro ime kluba- tako z rezultati kakor s svojimi dejanji in se trudili, da ostanemo najboljši. 

Seveda pa bi bilo tako veliko tekmovanje nemogoče izvesti brez pomoči tistih, ki so nas tudi sponzorsko podprli. Zahvala gre: podjetju Rajmax d.o.o. iz Kozjega, podjetju MOS Servis d.o.o. iz Mestinja, podjetju RMS NET D.O.O., podjetju VITAL MESTINJE, Steklarni Rogaška Slatina d.o.o., enoti proizvodnje embalaže Kozje, gostišču Jurg, cvetličarni Ružica, Trgovini in mesnici AM-AM,  Klubu študentov Šmarske regije in Obsotelja in Turizmu Podčetrtek.

Hvala tudi zdravniški oskrbi dr. Jani Pečovnik in članu kluba Zlatku Žumrua, Twirling klubu in skupini Kvarta za kulturni program. 

Po besedah poročila Karate zveze Slovenije o tekmovanju smo dokazali, da je lahko tudi karate tekmovanje lep dogodek, tako za tekmovalce spremljevalce kot za gledalce, saj je tekmovanje bilo organizirano na najvišjem možnem nivoju v smislu tekmovalnega dela kot spremljevalnega.

Še enkrat hvala vsem Vam, brez katerih državno prvenstvo 2016 nebi bilo na tako visokem nivoju, tekmovalcem pa iskrene čestitke za zgodovinski dosežek!