Karate klub Kozjansko in Obsotelje je bil ustanovljen leta 1986, kjer se je redna vadba z veliko entuziazma izvajala vse do danes in verjamemo, da tudi v prihodnje. Klub članom nudi obliko vadbe, s katero se razvijajo psihofizične sposobnosti, uči samoobvladovanje in disciplino, razvija koncentracijo, ravnovesje med telesom in umom ter samospoštovanje do samega sebe in sočloveka. Klub izvaja vse tri segmente načina vadbe tako, da spoznavajo karate kot borilno veščino, šport ali rekreacijo. Člani trenirajo tradicionalni karate stil SHOTOKAN, ki je najbolj razširjen stil na svetu. Ta stil poudarja pravilno izvedbo tehnik, ki so izdelane do popolnosti. Klub je član nacionalne Karate zveze Slovenije (KZS), ki je članica tako evropske karate zveze (EKF) kot svetovne karate zveze (WKF). Treningi se odvijajo na štirih lokacijah in sicer v telovadnici OŠ Kozje, telovadnici Pristava pri Mestinju in športni dvorani II. OŠ Rogaška Slatina-Ratanska vas in OŠ Šmarje pri Jelšah. Klub krasita dobro strokovno vodstvo, kar se odraža tudi v samih rezultatih naših tekmovalcev.

Cilji kluba:

  • zagotavljanje rednih in kakovostnih treningov za vse člane
  • izobraževanje trenerjev in sodnikov na najvišjem nivoju
  • doseganje visokih tekmovalnih dosežkov na državnem kot mednarodnem nivoju
  • popularizacija karateja vseh starosti in obeh spolov
  • organizacija raznovrstnih animacij izven treninga
  • dobro sodelovanje z lokalnimi skupnostmi

S športnimi pozdravi!
Karate Klub KOZJANSKO in OBSOTELJE
Miha Romih, glavni trener in predsednik kluba

Karate klub Kozjansko in Obsotelje

Karate klub Kozjansko in Obsotelje
Pod Bellevuejem 15
3250 Rogaška Slatina

041 239 963 (Miha)
041 968 071 (Zdravko)
karate.kozjansko@gmail.com
www.karatekozjansko.si

Vas zanima več o Karateju?

KAJ JE KARATE

Redko katera veščina ali šport nudi posamezniku toliko življenjske in športne širine kot karate. V njem najdemo filozofijo, etiko, religijo, psihologijo, rekreacijo, zabavo, poseduje pa tudi izrazit medicinsko–terapevtski pomen. Karate je sredstvo, ki celostno razvija posameznika tako v fizičnem kot tudi v psihičnem smislu.

KARATE SVETOVNI ŠPORTNI FENOMEN

Šport in veščina z preko 100 milijonov vadečih. Peti šport v svetu po številu vadečih. Kandidat za olimpijski šport leta 2020. Univerzalen šport s katerim se lahko enakovredno ukvarjata oba spola, šport, ki razvija psihofizično ravnovesje, sigurnost in spoštovanje.

TERMINOLOGIJA KARATEJSKIH IZRAZOV

Predstavljamo vam slovar nekaterih najpogostejših izrazov, ki se uporabljajo v karateju.
Poglejte seznam japonskih izrazov in njihov pomen.

POSTANITE ČLAN ZMAGOVALNE EKIPE – EKIPE KARATE KLUBA KOZJANSKO IN OBSOTELJE

Pridružite se nam