Balkansko prvenstvo v karateju je tradicionalni mednarodni karate turnir, ki ga organizira karate zveza Balkana, katere članica je tudi Karate zveza Slovenije, poleg desetih drugih držav iz jugovzhodne Evrope. Letos se je 17. Balkansko prvenstvo za mlajše kategorije odvijalo v Sarajevu, med 9.-11.12.2016.

Barve reprezentance Slovenije sta zastopala Bor in Jan Hartl, člana domačega karate kluba Kozjansko in Obsotelje. Slovensko reprezentanco sta zastopala v kar treh disciplinah. V svoji paradni disciplini KATE KADETI sta nastopila prvi dan tekmovanja, po končnem izkupičku štirih zmag in en poraz sta si delila odlično tretje mesto, le za las jima je ušlo finale, v katerem sta slavila Turka. V BORBAH KADETI -57 kg se je še posebej izkazal Bor, ki je kljub izvrstnim borbam nesrečno, v zadnjih sekundah dvoboja izgubil proti kasnejšemu zmagovalcu, osvojil je končno 7. mesto. Janov izkupiček je bila 1 zmaga. V nedeljo, zadnji dan tekmovanja, so bili na sporedu skupinski dvoboji tako v katah kot v borbah. V KATAH EKIPNO KADETI so v ekipi sodelovali Bor Hartl, Jan Hartl ter Sebastjan Kauzar, član karate kluba Velenje. Z zmago proti reprezentanci Bosne in Hercegovine so si zagotovili boje za medalje. Po porazu proti kasnejši zmagovalki, reprezentanci Srbije, pa so suvereno z rezultatom 5:0 premagali Hrvate ter si nadeli bronasto medaljo.

Reprezentanca Slovenije je osvojila končno šesto mesto z enajstimi osvojenimi medaljami, od tega eno zlato, štiri srebrne ter šest bronastih. Reprezentanco Slovenije je zastopalo več kot 70 mladih športnikov ter strokovnega kadra.

Vsem nastopajočim iskrene čestitke!