Postani član Karate kluba Kozjansko in Obsotelje

Pridruži se nam pri treningu karateja

Vsi, ki želite spoznati karate kot šport ali veščino ste vabljeni na ogled treningov. Za lažjo predstavo in mnenje se lahko v tem času tudi priključite vadbi.

nudimo strokovno vodene treninge čez vse leto, razen počitnic

omogočamo zdravo gibanje
preveč je sedenja pred TV, računalnikom, zato treniraj karate

preveč je nasilja, alkohola, droge, zato treniraj karate

nudimo strokovno vodene treninge čez vse leto, razen počitnic

omogočamo zdravo gibanje
preveč je sedenja pred TV, računalnikom, zato treniraj karate

preveč je nasilja, alkohola, droge, zato treniraj karate

Zaradi velike pestrosti in vsestranskosti karateja, lahko karate kot šport ali rekreacija, postane zdrav način življenja, zato NAREDITE NEKAJ ZASE in se priključite vadbi!
Karate lahko treniraš za zdravje od otroštva do pozne starosti…

VPISI POTEKAJO SKOZI CELO LETO

med treningi na štirih lokacijah
Telovadnica Kozje

VEČNAMENSKI CENTER KOZJE

torek od 18:00 do 18:45
torek od 19:00 do 20:30

Poglej skupine in lokacijo

Telovadnica Pristava pri Mestinju

TELOVADNICA PRISTAVA PRI MESTINJU

petek od 18:00 do 18:45
petek od 19:00 do 21:30

Poglej skupine in lokacijo

TELOVADNICA II. OŠ ROGAŠKA SLATINA

ponedeljek od 17:00 do 18:30
četrtek od 17:00 do 18:00

Poglej skupine in lokacijo

TRENING KARATEJA JE NAMENJEN VSEM

od predšolske populacije do odrasle populacije, tako ženskam kot moškim

Treningi so prilagojeni različnim starostnim skupinam, kjer se lahko trenira rekreacijsko (antistresni karate) ali tekmovalno na najvišjem nivoju.

Kaj pridobijo OTROCI pri treningu karateja?

1. Dihanje

Pravilno dihanje omogoča pravilno izražanje v šoli in v stresnih situacijah. Zaradi treme se ljudje pogosto zbegamo, poruši se nam ritem dihanja, pričnemo jecljati in tudi če šolsko snov obvladamo v prepričevanju nismo uspešni.

2. Koordinacija

Veliko otrok (tudi v srednji šoli) in odraslih danes zaradi prevelike pasivnosti (gledanje televizije, igranje video igric in podobno), ne obvlada svojega telesa v tolikšni meri, da bi jim to olajšalo učenje. Treningi so prilagojeni otrokom na tak način, da optimalno napredujejo v vizualno motorični koordinaciji.

3. Koncentracija

Starši pri svojih otrocih pogosto opažajo, da imajo pri učenju izredno slabo koncentracijo. Pri treningu karateja je poseben poudarek namenjen razvoju koncentracije, ki je eden od ključnih dejavnikov učinkovitega učenja.

4. Red in odgovornost

Otroci se pri karateju učijo pozitivnih delovnih navad. Karate je nemogoče obvladati brez vztrajne in natančne vadbe. Talent ni dovolj. Otrok skozi napredovanje osvaja različne barve pasov in se uči odgovornosti za svoj napredek.

5. Razvoj telesnih sposobnosti

Karate je šport pri katerem sodeluje celo telo. Zaradi specifičnega načina treninga je telesni razvoj skladen, obenem pa je karate znan kot šport pri katerem je zelo malo poškodb.

6. Nadzor agresivnosti

Včasih je starše strah, da bi otrok postal zaradi treninga karateja preveč agresiven. Agresivnost je najpogosteje posledica občutkov nemoči in strahu v socialnih situacijah, ki jih posameznik poskuša nadomestiti s povečano agresivnostjo. S povečevanjem občutka notranje moči, ki je posledica pravilnega karate treninga, odpade glavni razlog za dokazovanje moči navzven. Posledica je manjša agresivnost, do drugih.

7. Problem drog in poživil

Zaradi specifičnih zahtev treninga in tekmovanja, je pri karateju nemogoče zlorabljati droge ali poživila. Karate je šport, ki zahteva popoln nadzor nad izražanjem čustev. V trenutku se je potrebno odzvati na napad in se nato zaustaviti, saj se pri karateju ne smeš nikoli agresivno dotakniti partnerja. To je prednost pred ostalimi športi, kjer je za boljše rezultate moč uživati nedovoljena poživila ali droge.

Kaj pridobijo ODRASLI pri treningu karateja?

1. Prožnost

Se še spominjate, kako ste bili gibčni kot majhni otroci. Morda se že nekaj časa ne ukvarjate z nobenim športom, ker se bojite poškodb in tveganja, da ne boste uspešni, ker vaše telo ni več dovolj gibčno? V klubu so treningi za starejše, ki prvič pričenjajo s treningom karateja, prilagojeni njihovim telesnim zmožnostim. Naše izkušnje kažejo, da je mogoče pričeti s treningi karateja in napredovati v tehniki, tudi če posameznik začne s treningi po štiridesetem letu. Pri pravilno vodenem treningu karateja, so poškodbe izjemno redke, zato je karate primeren tudi za tiste, ki bi radi pri aktivnem ukvarjanju s športom zmanjšali možnost poškodb na minimum.

2. Kondicija

Si težko zavežete čevlje? Bi radi dvignili otroka ali vnuka v naročje, pa ne gre? Težko premagujete stopnice? Težko prinesete nakupljeno iz trgovine domov? Če ste odgovorili na katero od teh vprašanj z DA, potem je zadnji čas, da to spremenite. Z rednim treningom, prilagojenim starejšim, je mogoče izboljšati vašo telesno kondicijo, da boste znova brez skrbi uživali v telesni aktivnosti. Vrstniki vam bodo zavidali svežino in življenjsko energijo, ki jo boste pridobili z rednim treningom.

3. Samozavest

Vas je strah vse bolj nasilnega okolja? Se je že zgodilo, da si niste privoščili večernega sprehoda, ker vas je postalo strah? Znanje karateja daje ljudem občutek notranjega miru in samozavesti. V današnjem svetu, kjer je vse več nasilja so ljudje, ki kažejo svojo negotovost in skrb navzven, potencialno bolj ogroženi s strani nasilnih posameznikov, kot tisti, ki izražajo mir in samozavest. Pri treningu karateja se boste naučili učinkovitih samoobrambnih tehnik, ki vam bodo povrnile samozavest. Cilj treninga ni, da bi tehniko karateja na vsak način uporabili, temveč, da bi že svojo samozavestjo odvračali potencialnega napadalca. V skrajnem primeru pa vam bo naučeno znanje pomagalo, da se izognete neprijetnim posledicam morebitnega napada.

4. Druženje

Morda se ne ukvarjate aktivno z nobenim športom, ker vam pri njem ni všeč tekmovalnost ali družba. Pri treningu karateja je napredovanje individualno, ritem dela je prilagojen posameznikovim zmožnostim. Človek tekmuje zgolj s seboj, s svojimi pričakovanji in cilji. Vzdušje med člani kluba je zato sproščeno in vzpodbujajoče. Lahko se nam boste pridružili tudi pri naših druženjih izven treninga.

Otroški karate

OTROŠKI KARATE

Otroci se karate učijo skozi igro, njihovo energijo poskušamo preusmeriti v razvoj koordinacije, motoričnih sposobnosti ter osnovnih karate elementov. S pomočjo karateja lahko otroci ne glede na svoje predispozicije izboljšajo svoje psihofizične lastnosti. Poleg tega se otroci naučijo potrebne discipline in samozaupanja, kar je med drugim poslanstvo karateja. Zanimivi treningi jim skozi igro in veselje sprostijo odvečno energijo.

Rekreativni antistresni karate

REKREATIVNI KARATE

Veliko več kot rekreacija…. Je celovita vadba, kjer so dobrodošli vsi, ne glede na spol in starost. V tej skupini izvajamo karate na tradicionalen način, ki ga dopolnjujemo z dihalnimi energijskimi vajami. Z njim povečujemo motorične sposobnosti, pozornost, »očistimo« zavest odvečnih skrbi, povečujemo gibljivost in moč. Poudarek je na prepletanju uma in telesa skozi proces vadbe.

Tekmovalni olimpijski karate

TEKMOVALNI OLIMPIJSKI KARATE

Program je namenjen posameznikom, ki se želijo posvetiti tekmovanjem v športnih borbah in katah. Kata je test profesionalnosti, čistosti in harmonije izvajanja osnovnih tehnik v boju proti namišljenemu nasprotniku. Športne borbe krasijo izjemno atraktivne nožne in ročne tehnike, ob katerih gledalcem zastaja dih.

POSTANITE ČLAN ZMAGOVALNE EKIPE – EKIPE KARATE KLUBA KOZJANSKO IN OBSOTELJE

Za dodatne informacije smo dosegljivi na telefonski številki 041 239 963 (Miha), 041 968 071 (Zdravko), elektronski pošti karate.kozjansko@gmail.com ali preko spletnega obrazca

Kontaktirajte nas