Karate za otroke

Otroci se karate učijo skozi igro, njihovo energijo poskušamo preusmeriti v razvoj koordinacije, motoričnih sposobnosti ter osnovnih karate elementov. S pomočjo karateja lahko otroci ne glede na svoje preddispozicije izboljšajo svoje psihofizične lastnosti. Poleg tega se otroci naučijo potrebne discipline in samozaupanja, kar je med drugim poslanstvo karateja. Zanimivi treningi jim skozi igro in veselje sprostijo odvečno energijo.

KARATE VRTEC (4-5 let)

V tem obdobju je otrokov motorični razvoj v velikem razmahu in s pravilnim pristopom lahko za nadaljnji otrokov razvoj naredimo veliko. Spoznavajo se z novim prostorom, novimi prijatelji, ki jih ne srečujejo vsakodnevno v vrtcu…

Spoznavanje novih prijateljev - karate vrtec

Vsebina vadbe temelji na izboljšanju motoričnih sposobnosti, izboljšanju koordinacije, agilnosti, hitrosti, moči, domišljije, kreativnost. Vse to izvajamo preko različnih iger kot so:

N

ELEMENTARNE IGRE

N

IGRE Z ŽOGO, TEKALNE IGRE

N

VADBE NA POLIGONIH

N

NARAVNE OBLIKE GIBANJA

N

ELEMENTARNE IGRE

N

IGRE Z ŽOGO, TEKALNE IGRE

N

VADBE NA POLIGONIH

N

NARAVNE OBLIKE GIBANJA

OTROŠKI KARATE

Karate posebej prilagojen za otroke za njihov vsestranski razvoj.

Otroški karate

V tej fazi je poudarek tako na osnovnih tehnikah karateja, kakor tudi na metodičnih igrah v skupini ali parih v katerih otroci razvijajo motorične in funkcionalne sposobnosti, občutek za razdaljo, hitrost, odziv in koordinacijo. Ta stopnja je pravzaprav priprava za resno delo na vseh nadaljnjih karate tehnikah. Karate se v tej skupini poučuje na poseben način saj so vaje prilagojene njihovim predispozicijam.

Osnovne tehnike karateja
Otroški karate

Otroški karate je čudovit način, da otroci izrazijo in pokažejo svojo kreativnost z gibanjem. Otrokom izostri občutek za natančnost, samokontrolo in obvladovanje lastnega telesa.

Ponudite vašim najdražjim nekaj, kar ugodno vpliva na njihov telesni in umski razvoj.

Za dodatne informacije smo dosegljivi na telefonski številki 041 239 963 (Miha), 041 968 071 (Zdravko), elektronski pošti karate.kozjansko@gmail.com ali preko spletnega obrazca

Kontaktirajte nas