Rekreativni antistresni karate

Karate je šport, ki lahko veliko ponudi tako tistim, ki jih zanima dobra celovita rekreacija, kot tistim, ki si želijo športnih tekmovanj. S treningi rekreacijskega karateja povečujemo motorične sposobnosti, gibljivost, moč, koncentracijo. Z anti-stresno vadbo karateja izboljšate svoje počutje.

Razlika med rekreativnim in tekmovalnim karatejem je predvsem v psihični in taktični pripravi posameznikov, ter v specifičnih tehnikah, saj je tekmovalni del omejen s samimi pravili, medtem ko pri splošni vadbi lahko vadimo vse elemente, sproščeno brez velike intenzivnosti. Zaradi omenjene pestrosti in vsestranskosti karateja, lahko karate kot šport ali rekreacija, postane zdrav način življenja.

Je celovita vadba, kjer so dobrodošli vsi, ne glede na spol in starost. V tej skupini izvajamo karate na tradicionalen način, ki ga dopolnjujemo z dihalnimi energijskimi vajami. Z njim povečujemo motorične sposobnosti, pozornost, »očistimo« zavest odvečnih skrbi, povečujemo gibljivost in moč. Poudarek je na prepletanju uma in telesa skozi proces vadbe.

Rekreativni karate za odrasle
Karate za odrasle

Tehnika učenja temelji na splošnih načelih človekove biomehanike, intenzivnost samo vadbe je prilagojena popolnoma vašim trenutnim zmogljivostim saj lahko sami dozirate intenziteto glede na vašo pripravljenost. Tako, da predhodno znanje ni potrebno.

Borilno veščino izvajajmo na netekmovalen način.

Vsaka pot se začne s prvim korakom...

Za dodatne informacije smo dosegljivi na telefonski številki 041 239 963 (Miha), 041 968 071 (Zdravko), elektronski pošti karate.kozjansko@gmail.com ali preko spletnega obrazca

Kontaktirajte nas