V soboto, 7.6.2014 je Karate klub Kozjansko in Obsotelje v Kozjem organiziral otroško klubsko tekmovanje. Nanj so bili povabljeni vsi otroci našega kluba, stari od 4 do 15 let. Povabilu se je odzvalo 28 otrok. Le ti so lahko tekmovali v 5 disciplinah. Znanje karateistov so ocenjevali štirje sodniki, člani našega kluba- Zdravko Romih, Andrej Hartl, Živa Grobelšek in Tilen Jordan.


Uradno otovoritev v novem večnamenskem centru Kozje je naredil župan Dušan Andrej Kocman.

Najmlajši udeleženci so bili otroci stari štiri leta. Le ti v klubu trenirajo v  programu karate vrtec, ki temelji na socializaciji,koordinaciji,motoričnih sposobnosti itd.
Njim in mogoče še kateremu starejšemu otroku je bila to prva tovrstna izkušnja. Presenetili so nas s pogumnim in samozavestnim nastopom pred publiko in seveda s spretnostmi, ki so ustrezale njihovi starostni stopnji –prikaz spretnosti in hitrosti na poligonu, ter prikazom osnovne karate tehnike.
Pri starejših otrocih pa je bila konkurenca zelo različna. V znanju kat in športnih borb so se pomerili karateisti, ki so v tem športu začetniki in seveda tudi tisti, ki imajo za seboj že nekaj let intenzivnega treninga in izkušnje iz šolskih, pokalnih,državnih in mednarodnih tekmovanj. Kot je seveda prav so vsi dobili možnost pokazati svoje znanje, napredek, predvsem pa dobiti tovrstno izkušnjo nastopa pred publiko. Klubske tekme so vsekakor odskočna deska za napredovanje v višje rangirane tekme in samoevalvacijo dosedanjega dela.
Dopoldne je minilo v prijetnem, športnem vzdušju, za katerega so poskrbeli člani in simpatizerji našega kluba in pa seveda naš član Pepi Kladušek, ki je sproščeno in hudomušno povezoval program, napovedoval tekmovalce, in nas vodil skozi prijetno dopoldne.