V soboto, 19.09.2015, je v Kranju potekal 16.tradicionalni mednarodni karate turnir Kranj Open. Nastopilo je 330 tekmovalcev iz 41 klubov in 6 držav.

Karate klub Kozjansko in Obsotelje je zastopalo 5 tekmovalcev, tako v katah, kot v borbah pod vodstvom nekdanjega uspešnega tekmovalca Jožija Preskarja. Osvojili so tri medalje. Že drugič zapored v sezoni je na najvišjo stopničko stopil Luka Bele v kategorije kate malčki. Vse do finale je izvajal kato Heian Shodan in suvereno premagoval nasprotnike ter nato v finalu s 3:2 z kato Heian Godan. Potem so nastopili borbaši. Najprej sta začela najmlajša borca Nejc Kunštek in Jakob Žumer. Za oba je bila to njuna prva tekma v tej sezoni. Borila sta se srčno in pridobivala nove izkušnje. Nejc Kunštek je imel malce smole,kjer se je poškodoval vendar vseeno stisnil zobe ter se boril do izteka časa. Jakob Žumer pa je na koncu osvojil odlično 3.mesto.
V kategoriji dečkov +45kg sta nastopila Žan Luka Lesnika in Timotej Jordan. Timotej je tako po repasažni borbi osvojil končno 3.mesto in za klub priboril zadnjo tretjo medaljo na omenjenem tekmovanju. Čestitke vsem nastopajočim za dobre rezultate.