Jan in Bor Hartl superiorno nastopila na BELGRADE TROPHY 2014
Beograd (Pionir), 26.10.2014.

V nedeljo 26.10.2014 je bil v glavnem mestu Srbije-Beograd organiziran prestižni tradicionalni mednarodni karate turnir Belgrade Trophy. Potekal je v dvorani »Pionir«, kjer je nastopilo več kot 1400 tekmovalcev iz 18 držav. Iz karate kluba Kozjansko in Obsotelje se je odpravila ekipa z dvema tekmovalcema to sta Jan in Bor Hartl. Osvojili smo 3.medalje.

 

V kategoriji dečkov A-klasa starih 13 let. Že na začetku v ogrevalnem delu sta dala slutiti, da sta prišla v Beograd dati svoj maksimum in še več. Njuni nastopi iz tekme v tekmo rastejo v vseh ozirih in tako je bilo tudi na tej tekmi. Bor Hartl je suvereno slavil, tretji je bil Jan Hartl. Nato sta nastopila še v absolutni konkurenci. Kjer se je Bor Hartl prebil do polfinala in osvojil odlično tretje mesto. V polfinalu je ob presenetljivi sodniški odločitvi moral priznati poraz domačinu. Jan Hartl je pa na žalost izgubil z Rusom. Ta je bil tudi zmagovalec te kategorije. Ker pa ni bilo repasaža so želje po še eni medalji pošle.

Prejela sta tudi vabilo za reprezentančne priprave v kadetski kategoriji. Saj drugo leto prestopita med kadete. Vsekakor velja tako zanju kot za klub ena velika čast in dogodek nastopiti na takšen turnirju. Prav tako je to ena velika motivacija za vse člane kluba za nadaljnjo kvalitetno, trdo delo. Zahvala gre tudi sponzorju GES d.o.o, ki je pokrilo stroške povezane s to tekmo.