V soboto 9.9. 2017 se je v Zagrebu odvijal 6. ZAGREB KARATE CUP, kjer je bilo prijavljenih 733 tekmovalcev iz 87 klubov in 11 držav. Barve Karate kluba Kozjansko in Obsotelje je zastopal tričlanski podmladek tekmovalcev. Vsi trije – Vinko Juraja, Grega Zbil in Luka Bele so se pomerili v katah .

 

Po daljših počitnicah –za ene bolj športno aktivnih, za druge malo manj, je bila to prva tekma jesenskega dela, kjer so pomerili svojo trenutno formo z vrstniki iz drugih držav. V boj se je od naših karatesitov prvi podal Grega Zbil, ki je nastopil v kategoriji kate dečki 8,9 let. Brez težav, z odločnimi odločitvami sodnikov je premagoval nasprotnike vse do finala. V finalu pa je moral priznati poraz proti hrvaškemu sotekmovalcu in tako na koncu slavil na odličnem drugem mestu.
Naslednji je bil na vrsti Luka Bele v kategoriji v kategoriji kata dečki 10-11 let. Tudi on je dobro začel, uspešno nadaljeval vse do polfinala, kjer se je srečal z balkanskim prvakom iz Bosne, s katerim je dvoboj izgubil. Prav tako se ni uspel zbrat do nastopa v repasažu in je zato tokrat ostal brez medalje in na koncu zasedel končno 5.mesto.
Kot zadnji je odlično zaključil najmlajši tekmovalec Vinko Juraja. Vinku se je obrestovalo poletno aktivno delo in je s hrvaško konkurenco brez izgubljene zastavice dobesedno pometel. Tako je Vinko v Zagrebu stopil in slavil na najvišji stopnički .

 

Čaka nas aktivno in trdo delo za nadaljevanje pestre jesenske sezone, kjer verjamemo da se bodo odlično izkazali tokratni tekmovalci in vsi tisti, ki se jim bodo pridružili bolj številčno že naslednjo soboto na mednarodnem tekmovanju v Kranju.