Udeležba na državnem prvenstvu v katerikoli disciplini, pa naj bo to športna, kulturna ali izobraževalna, je velik dosežek. V slogu olimpijskega duha, potrebno je sodelovati in ne zmagati, mnogim že sam nastop na tako velikem tekmovanju pomeni življenjski uspeh.

 

V Karate klubu Kozjansko in Obsotelje stremimo k drugačnim uspehom, klubski moto,  »vedno daj vse od sebe in nikoli ne obupaj«, žene uspešne športnike k zastavljenim ciljem. Vsak poraz je le nov začetek in vsaka zmaga triumf ter potrditev dobrega dela.

31. maja je v Polzeli potekalo državno ekipno prvenstvo v karateju. Kot najboljša tekmovalca kluba v mlajših kategorijah sta se prvenstva udeležila tudi brata Bor in Jan Hartl. Tretji član ekipe je bil posojeni tekmovalec Sašo Kandut iz Shotokan karate kluba Oplotnica. Zasedba se je izkazala za zadetek v polno. Pred začetkom prvenstva smo vsi verjeli v dober rezultat in po tihem upali tudi na najvišjo stopničko. Vendar pa je zaradi sistema tekmovanja, ki temelji na izpadanju, lahko že prvi nastop, ki je po navadi tudi najmanj kvaliteten,  usoden. Naši tekmovalci so začeli agresivno, samozavestno in brez milosti za nasprotnika. Nivo izvedbe so stopnjevali do samega finala, kjer so z mojstrsko kato jion »pospravili« še zadnjo ekipo, ki jih je ločila od popolnega zmagoslavja. Po že osvojenem srebrnem odličju Bora Hartla na posamičnih tekmah državnega prvenstva, so fantje k svoji zbirki dodali še najžlahtnejšo medaljo. Skupni treningi so bili, pod strokovnim vodstvom glavnih trenerjev KK Kozjansko in KK Oplotnica, usmerjeni predvsem v sinhronizacijo izvedbe. Poleg ostalih ocenjevalnih kriterijev (tehnična izvedba, atletska izvedba, tehnična zahtevnost) je popolna usklajenost članov ekipe bistvena.

 

Za dosedanjimi vrhunskimi rezultati v prvi vrsti stojita s trdim delom Bor in Jan. Zaslužnost za nenehne uspehe pa nosijo strokovno vodstvo kluba in pa starši, ki tekmovalca  usmerjajo in jima stojijo ob strani na vsakem koraku.

Glede na prikazano v sezoni 2013/2014 pa imamo v klubu že jasno zastavljene cilje. S prihodnjim letom se bomo usmerili v mednarodne vode, kjer nas čakajo novi izzivi in nova zmagoslavja.

Andrej Hart