V soboto 24. maja se je šestčlanska ekipa Karate Kluba Kozjansko in Obsotelje odpravila na tekmovanje v Oplotnico. Tamkajšnji Shotokan karate Klub je v  okviru občinskega praznika organiziral tradicionalni karate turnir, 9. POKAL OBČINE OPLOTNICA, ki se je odvijal v športni dvorani MILENIJ. Turnirja so se udeležili tekmovalci iz 14, klubov iz cele Slovenije in sicer; KK Trbovlje, KK Rogaška Slatina, KK Ptuj, KK Postojna, KK Rogla, KD Loče, KK WKSA Šentilj-Kungota, KK Štore, KK Branik Maribor, Akademija borilnih veščin Bohinj, KK Velenje in Shotokan karate klub Oplotnica in naš  KK Kozjansko in Obsotelje.

 

Za naš klub so tekmovali Špela Virant, Luka Bele, Gregor Virant, Timotej Jordan, Bor in Jan Hartl.
Ker imajo punce prednost tudi v športu je prva na tatami stopila naša edina predstavnica nežnejšega spola- Špela Virant. Pristopila je zbrano in odločno, ter z dobro prikazano serijo tehnik v natančno določenem vrstnem redu  premagala nasprotnice iz drugih klubov in tekmovanje končala tik pod vrhom-na drugem mestu.
Naslednji nastopajoč je bil ta dan naš najmlajši član- Bele Luka. Da se je prebil do finala je moral kar nekajkrat na tatami, saj je bila njegova kategorija malčkov številčno zelo močna. Kato izvajati večkrat zapored in biti ob tem skoncentriran do konca ni lahko, je pa bistveno potrebno pri pravilnem izvajanju le te. Vsakič znova se mu je uspelo zbrati in tako je na koncu premagal tudi močnega nasprotnika v finalu ter osvojil prvo mesto.
V katah sta nastopila tudi brata Hartl. Nastopila sta v kategoriji mlajši dečki. S pomočjo trenerja sta izbrala kate, ki so jima v tistem trenutku najbolj odgovarjale in bi z njimi uspela premagati nasprotnika. Natančno izvršen vsak gib v posamezni kati ju je pripeljal na stopničke in sta si na koncu v svoji kategoriji delila tretje mesto.
V sestavi Jan Hartl, Sašo Kandut in Bor Hartl so nastopili kot kata ekipno ter osvojili 2.mesto. To jim je bil zelo dober trening-tekma nastop za bližajoče se državno prvenstvo Slovenije v karateju, kjer bodo nastopili v kategoriji starejših dečkov.
V drugem delu tekmovanja so naši karateisti nastopili še v športnih borbah.
Na drugem mestu je borbo končal Gregor Virant, ki se je pomeril v kategoriji mlajših dečkov. Prav tako si je srebrno odličje priboril Timotej Jordan v kategoriji mlajših dečkov na 40kg.
Že drugič pa sta na sam vrh tudi v borbah stopila brata Hartl. Prikazala  sta veliko količino avtomatizacije tehnik in  borbenosti, kar ju je popeljalo v finale, kjer sta se pomerila še med seboj. Tako je Bor z rezultatom 4:0 premagal brata Jana in stopil na najvišjo stopničko, Jan pa si je priboril prav tako odlično drugo mesto.

Veseli, da so se domov prav vsi tekmovalci vrnili z odličji, jim iskreno čestitamo in želimo še veliko intenzivnih treningov,  ki bodo še naprej prinašali tako individualne kakor klubske uspehe.
V klubu smo zelo ponosni tudi na našo Živo Grobelšek, ki je pri panožni zvezi-Karate zveze Slovenije uspešno opravila vse obveznosti za licenco in tako postala vaditeljica karateja. Ob tej priložnosti ji čestitamo za njen dosežek in se veselimo sodelovanja z njo.