V soboto 17.5. 2014 je karate klub Postojna organiziral mednarodno tekmovanje 13. Postojna Open. Tekmovanja se je udeležilo 363 tekmovalcev iz 56 klubov in kar petih držav.

Barve našega kluba je zastopal  le en karateist- Bor Hartl. Njegov brat Jan Hartl je zaradi bolezni moral svoj natop odpovedati.

 

Bor je tekmovanje pričel z prvo z šolsko ter nato z mojstrskimi katami. Pri izvajanju le teh je potrebno predstaviti sposobnosti in spretnosti, kot to zahteva izbrana skupina kat. Naš tekmovalec je z natančno izvršenimi posameznimi gibi v večih  katah z večimi nasprotniki pršel do samega finala. Tu se je pomeril z nasprotnikom iz Italije, s katerim sta se že pomerila v Velenju in ga z vrhunsko prikazano kato Jion premagal in tako osvojil prvo mesto v kategoriji starejši dečki. 

Po slavju v prvem delu tekmovanja je bil čas, da se pomeri še v športnih borbah. Tokrat žreb nastopajočih parov ni bil na njegovi strani, saj se je že v prvem boju pomeril z zmagovalcem te kategorije. Kljub temu je prikazal solidno borbo in moral na koncu priznati poraz z 2:0. Ker je bil skrajšani repasaž se ni imel možnosti boriti za 3.mesto. Tako v tem delu tekmovanja žal ni prišel do odličji. 

Čestitamo mu za odlično prikazane kate, uvrstitev na sam vrh in zelo uspešno zastopanje našega kluba na mednarodnem tekmovanju.