V soboto 10.maja je v dvorani Janina v Rogaški Slatini potekal 14. pokal Rogaška Slatina. Poleg domačega kluba –KK Rogaška Slatina, ki je tekmovanje organiziral, so se ga udelelžili tudi KK. ROGLA, KK. SHOTOKAN VELENJE, KARATE DRUŠTVO LOČE, KK. SHOTOKAN OPLOTNICA, KARATE DO KLUB PTUJ, , KK. VELENJE, KK. ŽALEC, KK. GORNJA RADGONA, KK. TRBOVLJE in KK. RUDAR VELENJE, in seveda mladi uspešni in obetavni karateisti našega kluba Karate Kluba Kozjansko in Obsotelje.

 

 

Barve našega kluba je zastopala osemčlanska ekipa karateistov, ki so tekmovali v enajstih kategorijah. 

Kot že večino tekem v pomladanskem delu je tekmo pričel naš najmljajši tekmovalec Luka Bele. Pomeril se je v dveh kategorijah-najmlajši in v obeh pometel s konkurenco iz ostalih klubov. Priboril si je dve zlati medalji in tako za naš klub začel z uspešnim nabiranjem točk za osvojitev pokala ob koncu tekme, ter močno dvignil motivacijo ostalim sedmim tekmovalcem, ki so čakali na svoj nastop.

V kategoriji malčič je nastopila edina punca v naši ekipi Špela Virant. Po uspešno izvedeni kati je v svoji kategoriji zasedla drugo mesto. 

Prav tako sta po medaljah posegla še zadnja dva kataša iz našega kluba –Jan in Bor Hartl. Tudi onadva sta prikazala odlično izvedene kate. Na koncu jima je za preboj na najvišjo stopničko proti nasprotniku iz Oplotnice nekoliko zmanjkalo in sta zasedla Bor drugo in Jan tretje mesto v kategoriji starejših dečkov.

Po zelo uspešnem prvem delu tekmovanja so sledile še športne borbe. Tudi tu se je predstavilo del naše ekipe. Aleksej Godler si je s svojim nastopom priboril tretje mesto v kategoriji mlajši dečki. Po dveh dobljenih bojih je v finalu moral priznati premoč Timotej Jordan. Po izgubljenem dvoboju z nasprotnikom iz Oplotnice je tako na koncu dosegel odlično drugo mesto v kategoriji najmlajši. 

Še drugič ta dan sta na tantami stopila brata Hartl. Bor si je priboril tretje, Jan pa drugo mesto v kategoriji starejši dečki. 

V športnih borbah sta se pomerila tudi Žan Luka Lesnika in Gregor Virant, ki pa ta dan v močni konkurenci v njunih kategorijah na tekmi nista osvojila odličji .

Ekipa je delovala v timskem duhu. Vsi otroci so prevzeli odgovornost, ki so jo nosili kot posamezniki v skupini, se spodbujali, si pomagali, skratka bili maksimalno motivirani za dosego skupnega cilja – da skupno osvojijo katerega od pokalov. Na koncu jim je kljub maloštevilčni ekipi za tretje mesto zmanjkala le ena točka. Tako pokala nismo dobili, razvili pa smo pomembne kompetence tekmovalcev v klubu. Otroci so spoznali, da je tako timske kot tudi tudi individualne cilje ob intenzivnih treningih, ki jih izvajajo večkrat tedensko veliko lažje doseči z vzajemno podporo in sodelovanjem vseh članov v klubu –trenerjev, vrstnikov, starejših članov in seveda njihovih staršev. 

Za vsa novo osvojena znanja in odlične uvrstitve jim iskreno čestitamo!