V soboto, 28. januarja je TVD Partizan Ljutomer, organiziral karate turnir “KARATE LJUTOMER 2017”. Udeležilo se ga je 250 tekmovalcev iz 34 klubov, ki so v Ljutomer prispeli iz treh držav. Z veseljem smo se po krajši tekmovalni pavzi, na pot podali tudi člani Karate kluba Kozjansko in Obsotelje. Barve našega kluba je kljub boleznim in poškodbam, ki pestijo naše člane, zastopala osem članska ekipa tekmovalcev: Bele Ana, Bele Lea, Juraja Vinko, Lotrič Filip, Zbil Grega, Žumer Jakob, Kunštek Nejc in Lesnika Žan Luka.
Kot je nekako že navada, so začele naše deklice. Dvojčici Bele po uspešni lanski sezoni, pridno pridobivata nova znanja, ki jih uspešno vnašata na tekmovalne tatamije. S tem kažeta, da se kalita v dobri katašici, ki bosta s trdim in marljivim delom v prihodnosti še naprej konkurenčni nasprotnicam iz cele Slovenije. Ana je na tekmi dosegla prvo in Lea tretje mesto. Vzporedno z njima je v kategoriji kata najmlajši svoj nastop pričel naš najmlajši kataš -Vinko Juraja. To je bil Vinkov prvi nastopov na mednarodni tekmi. Za las je moral priznati poraz nasprotniku in tako vidnejše uvrstitve ni dosegel, a bo v prihodnosti z marljivim delom in intenzivnimi treningi, kot jih izkazuje do sedaj, zagotovo nevaren nasprotnik v svoji kategoriji. Dobro pa se je že izkalil naš naslednji tekmovalec -Filip Lotrič. Pri svojih sedmih letih si je nabral že kar nekaj izkušenj na največjih tekmovanjih, kar se mu je vsekakor obrestovalo, saj je kljub bolezni, ki mu v zadnjih časih onemogoča redne treninge prepričljivo osvojil prvo mesto v kategoriji kata najmlajši. V kategoriji višje-kata malčki, je dobro nastopil naš zadnji kataš Grega Zbil. Tokrat mu kljub trdemu delu v klubu in veliko izkušnjami na različnih tekmovanjih sreča ni bila naklonjena in ni osvojil vidnejše uvrstitve.
Po uspešnih nastopih naših najmlajših katašev so prišli na vrsto nekoliko starejši borbaši. Kot prva sta nastopila v kategoriji kumite dečki +40 kg – Jakob Žumer in Nejc Kunštek. Po lanski odlični sezoni sta tekmovalni premor izkoristila za pridobivanje novih znanj iz področja karateja, učenja novih taktik in strategij kako premagati nasprotnika v disciplini borb. Nejcu je za preboj v finale nekoliko zmanjkalo in se je nato v boju za tretje mesto odlično izkazal, ter tako na koncu slavil na tretjem mestu. Jakobu pa tokrat v sam vrh ni uspelo priti, je pa pridobil dodatno voljo in energijo za intenzivne treninge in pripravo na spomladanski del tekmovanj. Tekmovanje za naš klub ta dan je zaključil najstarejši tekmovalec na tej tekmi –Žan Luka Lesnika. V disciplini kumite, mlajši kadeti +50 kg je dosegel odlično tretje mesto. Zahvaljujemo se podjetju MOS Servis d.o.o. za posojen kombi za prevoz tekmovalcev.