KARATEISTI KOZJANSKEGA IN OBSOTELJA SO SE VSI VRNILI Z MEDALJO IZ POSTOJNE OPEN 2018.

V soboto 5.5. 2018 je Karate klub Postojna organiziral 17. mednarodno karate tekmovanje POSTOJNA OPEN 2018. Na tekmovanju je nastopilo 331 tekmovalcev iz 52 klubov, 5 držav. Skupno so opravili 437 nastopov. Karate klub Kozjansko in Obsotelje je v Postojno poslal 7 članov.
Prvi je nastopil najmlajši in zelo borben član Vinko Juraja. Nastopil je v svoji kategoriji – kata najmlajši, kjer je osvojil prvo mesto in tudi v kategoriji višje kata malčki, kjer je dosegel prav tako odličen rezultat tretje mesto. Na tega se je povzpel skupaj s svojim klubskim prijateljem Filipom Lotričem, ki mu je za preboj v finale nekoliko zmanjkalo in se je po drugi strani prav tako prebil do tretjega mesta.
V kategoriji višje –kata dečki sta nastopila Grega Zbil in Luka Bele. Tudi onadva sta se vsak iz svoje strani žrebne liste z velikim številom tekmovalcev, prebijala vse do finala, kjer sta se pomerila med seboj. Tu je zmagal Luka, Grega pa osvojil drugo mesto.
Prav tako je klubski dvoboj v finalu potekal med dvojčicama Bele v kategoriji kumite deklice 8-9 let, -30kg. Obe sta se prebili do samega vrha, kjer sta se pomerili med seboj. Tokrat je pokal za prvo mesto domov odnesla Lea Bele, Ana pa je hočeš nočeš morala priznati težek poraz in tako stopiti na stopničko pod svojo sestro.
Kot zadnji je v kategoriji kumite kadeti +70kg nastopil že zelo izkušeni Žan Luka Lesnika. Tako kot vsi tekmovalci ta dan je tudi on stopil na stopničke. Priboril si je tretje mesto in tako bronasto medaljo.
Skupno smo zasedli odlično 7.mesto. Lahko smo ponosni, da so vsi naši člani, ki so se udeležili tekme posegli po najvišjih mestih in se vsi vrnili z medaljami. Verjamemo, da bo tako ostalo tudi v bodoče, saj treniramo intenzivno in brez premora neglede na letni čas, praznike ali počitnice. Le s takim delom se pride tako daleč in tako visoko, kot je Karate klub Kozjansko in Obsotelje.

Čestitke vsem nastopajočim!