V soboto 11.4.2015 smo se člani Karate kluba Kozjanko in Obsotelje pod okriljem karate zveze Slovenije udeležili 6. mednarodnega turnirja v Đurđevcu, Đurđevac Open 2015. Tekmovalo je 616 tekmovalcev iz 59 klubov in 9 držav.

V kategorijah mlajših kadetov ter kadetov sta barve kluba in prvič tudi slovenske reprezentance zastopala brata Jan in Bor Hartl. V katah, kjer zadnja leta prevladujeta na domačih tleh sta tudi tokrat dokazala, da sta iz pravega testa. Pri mlajših kadetih, kjer je v konkurenci nastopilo 20 tekmovalcev iz Hrvaške, Slovenije, Bosne, Turčije in Makedonije sta se v polfinalu »udarila« Bor in Jan, kjer je Jan slavil in v finalu s 3:2 za las izgubil proti aktualnemu balkanskemu prvaku Abdurahimom Idrizijem iz Makedonije. V kadetski kategoriji je Jan ponovno osvojil odlično srebrno kolajno, Bor pa bron. V borbah je tokrat manjkalo športne sreče in ni bilo vidnejše uvrstitve.
Razen tekmovanja pa sta se tekmovalca udeležila tudi seminarja, ki je potekal dan prej pod vodstvom večkratnega svetovnega in evropskega prvaka Okay Arpe, ki prihaja iz Turčije. Seminar, ki je trajal dve uri je potekal v znamenju športnih borb. Polni novih znanj se tako že veselimo prihajajočih turnirjev, prvi bo že v nedeljo 19.4. v Čačku, Srbija.