V soboto 31.1.2015 je domači klub – Karate klub Kozjansko in Obsotelje organiziral 2. kolo karate lige. Tekmovanje je potekalo v telovadnici OŠ Podčetrtek. Udeležilo se ga je okoli 100 tekmovalcev iz 10 klubov.

 

Po prisrčnem  pozdravu našega člana Pepija Kladuška je publiko pozdravil še župan občine –g. Peter Misja.  S tem  je otvoril tekmovanje, ob tem pa vse navzoče obiskovalce povabil, da se še kdaj vrnejo v  Podčetrtek in tam preživijo  kakšen dan počitnic.

Ob predstavitvi klubov in tekmovalcev, je na tatami stopilo kar 17 članov našega kluba. Pomerili so se v katah in športnih borbah.  Otroci, ki so tekmovali, so pokazali kako so skozi treninge pridobili občutek za sodelovanje v skupini, timski duh, predvsem pa odgovorno prevzeli vsak svojo vlogo.  Nekaterim je bila namenjena tudi športna sreča, drugim malo manj. Zagotovo pa smo v klubu ponosni prav na vse nastopajoče tekmovalce, posebne čestitke pa tistim, ki so na tekmi doživeli ognjeni krst.
V katah so nastopili Luka Bele, ki je v kategoriji malčki dosegel prvo mesto, v starejši kategoriji mlajši pa stopil na drugo stopničko.  Špela Virant se je z sotekmovalkami pomerila v kategoriji mlajše deklice in osvojila drugo mesto. Prav tako je na drugi stopnički v kategoriji mlajše stala še druga tekmovalka našega kluba v katah –Sara Skubi, v višji kategoriji mlajše deklice pa je zasedla tretje mesto. Med mlajšimi je nastopil Patrik Završek in osvojil odlično 2.mesto. Med dečki so nastopili še  Gregor Virant, ki je dosegel  3. mesto v kategoriji starejši dečki, prav tako tretje mesto je v kategoriji mlajši dečki dosegel Žan Stančin in med kadeti  Janez Petauer, ki je tekmovanje končal na odličnem drugem mestu. V katah je nastopil tudi Uroš Sevšek, ki pa ni osvojil vidnejše uvrstitve.  Kataši  z rednimi intenzivnimi treningi  razvijajo ravnotežje, odzivnost, pridobivajo na moči, hitrosti in koordinacijo.
Prav tako smo lahko zadovoljni z rezultati tekmovalcev v borbah. Samozavestno in z veliko mero borbenega duha so na tatami stopile deklice Ana Marija Petauer, ki je v kategoriji mlajše deklice zasedla odlično prvo mesto, zraven nje, na tretjem mestu pa je stala njena klubska sotekmovalka Maja Petauer. Petauer Zala je v kategoriji kadetinj osvojila tretje mesto. Naš najmlajši borbaš Jakob Žumer si je v kategoriji najmlajši priboril tretje mesto. V kategoriji mlajši dečki so nastopili Timotej Jordan, ki je premaga vso konkurenco in osvojil prvo mesto, njegova klubski sotekmovalec pa je stal stopnički pod njim -Žan Luka Lesnika.  V kategoriji -33 kg je bil Aleksej Godler tretji. V kategoriji mlajši dečki -40kg je Gregor Virant osvojil 2. mesto. Kjer je prikazal res velik borbeni duh in »lovil« nasprotnika po celem borišču. Mu je pa zaradi še potrebnih izkušenj malce zmanjkalo za osvojeno prvo mesto.  Med kadeti sta nastopila dva borca –Matic Petauer je stopil na drugo stopničko in eno pod njim še Aleks Stančin, ki si je priboril tretje mesto.
K uspehom naših tekmovalcev so zagotovo pripomogli tudi vodje skupine –Eva Petauer, Anja Rajgl, Jan Hartl in Bor Hartl in Andrej Hartl, ki se jim za pomoč lepo zahvaljujemo. Prav tako gre zahvala članu kluba Zlatku Žumru za morebitno nudenje zdravniške oskrbe. Zahvala gre tudi vsem ostalim, ki niso omenjeni vendar so prispevali velik delež k organizaciji omenjenega tekmovanja.
Če strokovnjaki pravijo, da je bil karate razvit zato, da posameznika tako telesno kot umsko pripravi na vse izzive v življenju, vzpostavi telesno in duševno ravnovesje, zagotovi vsestranski motorični razvoj, krepi socializacijo, potem smo v karate klubih zagotovo na pravi poti, da pomagamo našim otrokom zagotavljati optimalne pogoje za njihov razvoj.