V nedeljo 14.9. se je v Zagrebu v popularni dovorani »Kutija šibica« odvijal 3. Zagreb karate CUP v organizaciji Zagrebške karate zveze. Nastopilo je okoli 900 tekmovalcev iz 10 držav z najboljšimi nacionalnimi selekcijami. Karate klub Kozjansko in Obsotelje sta zastopala Jan in Bor Hartl. Jan Hartl je osvojil odlično 3.mesto v športnih borbah starejših dečkov.


Kot prvo sta oba nastopila v katah. Prvi je stopil na borišče Jan Hartl. Kjer se je pomeril z Madžarom in moral priznati poraz s tesnim porazom 3:2 po sodniških odločitvi. Kljub porazu je bila to izjemno dobra predstava njegove najboljše kate. Podobno se mu je zgodilo v borbi za 3.mesto saj ga je Madžar,ki je prišel v finale potegnil v repasaž in tudi tam moral priznati tesen poraz 3:2 z Srbom.   Bor Hartl, ki se je prebil naprej je naletel na kasnejšega zmagovalca kategorije iz Srbije. Tudi pri njemu se je situacija odvila po istem scenariju kot Janu, kjer se zaradi majhne napake z 3:2 tesno izgubil. Prav tako potem za tretje mesto. K slabši izvedbi je pripomogla še bolezen Bora, kjer mu je pobrala potrebno moč.
V športnih borbah je Jan Hartl osvojil odlično 3.mesto. V polfinalu je tesno izgubil z 1:0. Kjer je Madžar proti koncu borbe povedel za izenačitev ali celo doseg vodstva pa mu je zmanjkalo časa. Jan z tekme v tekmo izkazuje izjemen potencial v športnih borbah. Saj ga krasijo izjmna lepa nožna tehnika in hitrost. Bor Hartl pa je zaradi bolezni bil primoran nastop v športnih borbah celo odpovedat.


Na takšnih tekmovanjih odtehta dnevna forma in športna sreča, ki je pa na tukaj na žalost nismo imeli. Tako, da je za nadaljevanje tekmovalne sezone potrebno biti izjemno optimistično naravnan. Rezultati vseh obiskanih tekem izkazujejo izjemno dobro formo, kjer se lahko kosata z najbolšimi na Balkanu. To se bo lahko potrdilo že naslednji teden na mednarodnem turnirju KRANJ OPEN. Nastopila bo tudi okrepljena ekipa iz kluba.

 

Več slik v galeriji:

http://www.karate-kozjansko.si/galerija-slik/category/122-3-zagreb-cup.html