Naši člani na treningih na treh različnih lokacijah pridno in uspešno trenirajo tako kate kakor tudi športne borbe in zato na tekmovanjih uspešno nastopamo v obeh disciplinah. Tudi tokrat je bilo tako. V katah so se pomerili Luka Bele, Miha Preskar in Patrik Završek. V športnih borbah pa Sara Skubi, Maja Petauer, Nejc Kunštek, Gregor Virant, Žan Luka Lesnika, Jakob Žumer in Matic Petauer.

Z geslom »Vsi za enega, vsi za Karate klub Kozjansko in Obsotelje!« so po skupnem ogrevanju, spodbudi in motivaciji glavnega trenerja Miha Romiha ter njegovih pomočnikov –Andreja,Jana in Bora Hartl pričeli s tekmovanjem. Prvi je na tatami stopil naš najmlajši Miha Preskar. S svojim nastopom je kljub temu, da vidnejše uvrstitve tokrat ni dosegel pokazal, da bo z intenzivnimi treningi še naprej, resen konkurent svojim vrstnikom. Naslednji je bil na vrsti Patrik Završek, ki se jez dobro prikazanimi katami premagoval sotekmovalce vse do finala, kjer je za las moral priznati poraz nasprotniku in tako osvojil srebrno medaljo. Naš zadnji tekmovalec v katah – Luka bele, ki je tekmoval v kategoriji kate najmlajši je brez poraza premagoval svoje vrstnike se do finala, tudi tam zmagal in na koncu osvojil prvo mesto.
Ognjeni krst na tekmi je tokrat iz našega kluba imel Nejc Kunštek, ki se je pomeril v športnih borbah, v kategoriji mlajši absolutno. Za prvič se je odlično odrezal ter tako osvojil bronasto medaljo. S tem je dal vedeti, da se kali v odličnega karateista, ki bo s trdim delom še naprej, imel možnosti posegati po odličnih rezultatih. V isti kategoriji športnih borb se je pomeril tudi Jakob Žumer, ki pa vidnejšega rezultata tokrat ni dosegel.
Edini predstavnici nežnejšega spola –Maja in Sara sta se pomerili v kategoriji mlajše deklice -40kg, kjer sta se po dobrih borbah obe uvrstili v finale. Tu je poraz morala priznati Sara Skubi, ki je tako osvojila drugo mesto, prvo pa njena klubska prijateljica Maja Petauer. Gregor Virant se je tudi tokrat pomeril v športnih borbah, kjer je po tesnem porazu v finalu osvojil drugo mesto. Žan Luka Lesnika v kategoriji mlajši dečki +40 kg, pa po manjši napaki moral priznati poraz v finalu. Ter tako osvojil 2.mesto.
In čisto na koncu je nastopil še tokrat najstarejši član Matic Petauer, ki je po odlično prikazanih borbah na koncu slavil na najvišji stopnički –na prvem mestu v kategoriji kadeti absolutno.
Ponosni smo na naše karateiste, ki so uspešno zastopali barve Karate kluba Kozjansko in Obsotelje in mu z odličnimi nastopi in dobrimi uvrstitvami na koncu priborili pokal za tretje mesto na 15. Pokalu za občino Rogaška Slatina.