V soboto 17.9.2016 je  v  Kranju; Karate klub Shotokan Kranj organiziral 17. mednarodni karate turnir “KRANJ OPEN”. Med 35 klubi iz 6.držav in  263 tekmovalci,  kjer se ga je udeležilo tudi 9 karateistov Karate kluba Kozjansko in Obsotelje. 

 

Takoj po uradni otvoritvi prireditve so pričeli naši najmlajši kataši. V kategoriji 7.let in mlajše so nastopile kar tri naše tekmovalke –Lea in Ana Bele ter Gaja Hribar. Deklice so pokazale, da se je trud, ki so ga vlagale v treninge, priprave v poletnih mesecih dobro obrestoval. Kakor je bila navada že v pretekli sezoni, so tudi v novo zakorakale z odličnimi rezultati in ob koncu zasedle vse tri stopničke. Finale je tudi tokrat potekal med sestrama Bele. Tokrat se je bolje odrezala Lea, ki je stopila na najvišjo stopničko, Ana na drugo in mesto za njima še tretja naša katašica Gaja.  V kategoriji fantje do 7.let je nastopil Filip Lotrič. Tudi on je odlično opravil svoje samozavestne nastope ter tako kot lani zaključil tekmovanje na stopničkah. Na koncu mu je za las ušla zmaga, a je zasedel odlično drugo mesto. Naslednji po vrsti je bil Gregor Zbil. Prikazal je dobre kate,  a so mu stopničke za las ušle.  Zadnji med kataši je nastopil tokrat najizkušenejši med našimi tekmovalci Luka Bele. Luka je v kategoriji 8,9 let upravičil svoj sloves iz prejšnje sezone  in se tudi tokrat zanesljivo uvrstil na prvo mesto.

V popoldanskem delu tekmovanja- v borbah je prav tako pričel tekmovanje Luka. V tej disciplini je še začetnik in si počasi pridobiva potrebne izkušnje za tekmovanja tudi v tej disciplini. Nastopil je v disciplin športne borbe 8,9 +30kg.  Zopet je navduševal z dobro nožno tehniko, s katero  je premagoval vse svoje tekmece in tudi v tej disciplini stopil na najvišjo stopničko. Vsakomur je dokazal, da se z pravilnim pristopom, načinom ter samozavestjo da z dobro tehniko, taktiko, poslušnostjo premagovati tudi za glavo večje nasprotnike. Ter tako postal prava naša najmlajša zvezda tekmovanja. 

V kategoriji 10,11 let +40kg sta nastopila borbaša Nejc Kunštek in Jakob Žumer . Z odličnima nasprotnikoma iz tujine in Slovenije sta imela priložnost nabrati si nove, pomembne izkušnje za mednarodna tekmovanja. Na koncu  sta si delila tretje mesto.

Niz naši nastopov  je v disciplini športne borbe +55kg v kategoriji mlajših kadeti zaključil  naš odličen borbaš Žan Luka Lesnika. Tudi on je uspešno zastopal barve našega kluba in popolnoma potrdil da trenutno sodi med najboljše mlajše kadete otroške slovenske reprezentance. Premagoval je nasprotnika za nasprotnikom, a na koncu- v finalu po sodniški odločitvi žal izgubil, vendar dosegel kljub temu odlično drugo mesto. 

Tako smo z osvojenimi tremi zlatimi, tremi srebrnimi in tremi bronastimi medaljami lahko zelo ponosni na svoj podmladek, ki kaže na pestro in borbeno sezono, kjer bo Karate klub Kozjansko in Obsotelje zopet v samem vrhu najboljših karate klubov v Sloveniji.