Od 26.8. do 28.8.2016, so se nekateri člani in podporni člani udeležili 3.dnevnih priprav imenovane »uvod v novo karate sezono«.

Treninge so izvajali na dveh lokacijah, dvakrat dnevno in sicer na atletskem stadionu Rogaška Slatina in v Večnamenskem centru Kozje. Zjutraj so bili treningi namenjeni fizičnim pripravam, popoldan pa so treningi bili namenjeni karate vsebini. Tako smo skupno izvedli kar 3 ure treninga dnevno. Treningi so bili zahtevni, vendar prijetni, nasmejani in polni pozitivne energije. Treninge je pomagal voditi odličen karateist in član študent Joži Preskar. Naš moto in geslo je bil, da treninge izvajamo OLIMPIJSKO, saj lahko z velikim ponosom in zadovoljstvom delimo informacijo, da je na aktualnih olimpijskih igrah v Rio de Janiero bil karate sprejet med olimpijski šport. Videli ga bomo že na naslednjih olimpijskih igrah 2020 v Tokyu. 

Vsem udeležencem se lepo zahvaljujemo za udeležbo. Bili ste  z eno besedo- najboljši. Drugo leto jih definitivno ponovimo v še večjem številu. Se vidimo kmalu na skupinskih treningih v novi sezoni z novimi člani.