V soboto, 7.3.2015 je v organizaciji Karate zveze Slovenije, v sodelovanju s tehničnim organizatorjem Shotokan KK Bohinj, v športni dvorani Danica, potekala 1. pokalna tekma v borbah, katah in ekipnih katah za starostne kategorije do 18 let. Tekmovanja se je udeležilo  42 klubov in 383 tekmovalcev, ki so opravili 460 nastopov.

 

Na turnirju je nastopilo pet sijajnih karateistov iz karate kluba Kozjansko in Obsotelje. Tekmovanje je začel naš najmlajši tekmovalec, Luka Bele. Že po prvem nastopu je bilo očitno, da se bo zopet boril za medaljo. Tako se je tudi zgodilo, saj je v kategoriji kate mlajši osvojil odlično  drugo mesto. V finalu je moral priznati tesen poraz s 3:2.

Nato sta istočasno svoj nastop, v različnih kategorijah mlajših dečkov, dočakala mlada borca Gregor Virant -40kg in Timotej Jordan +45kg. Oba sta pokazala veliko željo po uspehu in sta po zelo zanimivih bojih osvojila zasluženo, odlično, prvo mesto. Mlada karateista kažeta velik potencial, prav tako je viden napredek glede na lansko sezono, zato smo v klubu prepričani, da bosta tudi v prihodnosti krojila sam vrh slovenskega karateja.

Z doseženim rezultatskim izkupičkom se še nismo zadovoljili, saj smo vedeli, da imamo v »ognju« trenutno najboljša in najbolj univerzalna karateista v Sloveniji, v njuni starostni kategoriji, Jana in Bora Hartla. Svoj sloves sta popolnoma upravičila. V popoldanskem delu sta najprej začela z nastopi v katah kadeti. Oba sta vsak po svoji strani žrebne liste premagovala nasprotnike do finala. V finalu je bil nato Bor boljši od Jana.

Nastopila sta tudi v športnih borbah med kadeti -52 kg. Tudi tukaj sta pokazala izjemne boje, lepo izdelano tehniko, taktično miselnost in na koncu zasluženo osvojila medalji, Jan Hartl-3.mesto in Bor Hartl-2.mesto. Za veliko podporo, pozitivno klimo, dobro pripravljenost tekmovalcev pred samim tekmovanjem je skrbel Andrej Hartl. 

Sobotni dan je bil res »naš dan«. Izkoristili smo ga v celoti. S petimi tekmovalci smo osvojili kar sedem medalj, na najvišji državni ravni. Po skupnem klubskem seštevku smo od sodelujočih 42 klubov, zasedli vrhunsko 4.mesto.

Miha Romih, glavni trener