V soboto, 24.9.2016 je Karate klub Shotokan Velenje v športni dvorani šolskega centra Velenje organiziral 3. pokal mestne občine Velenje v karateju. Udeležilo se ga je 135 tekmovalcev iz 19 klubov.

 

Med prvimi so začele naše najmlajše. Deklice že drugo leto zelo uspešno sodelujejo na različnih tekmah po celi Sloveniji. V Velenje so prišle z namenom, pokazati največ kar zmorejo in znajo, pridobiti si nove izkušnje, ki jih pilijo in kujejo iz tekme v tekmo in bodo zagotovo pripomogle, da se bodo oblikovale v vrhunske tekmovalke, športnice, karateistke. Prva je nastopila Gaja Hribar v kategoriji najmlajše. Gajin nastop je bil pogumen in suveren, a ji je  tokrat zmanjkalo malo športne sreče. Na koncu je pristala na odličnem tretjem mestu. Več sreče sta imeli v kategoriji sestri Ana in Lea Bele. Z dobro prikazanimi katami  v sam vrh nista spustili nasprotnic iz drugih klubov in se tako v  finalu pomerili med seboj. Na koncu je slavila Lea, Ana pa je zasedla odlično drugo mesto. 

Tudi nastopi naših katašev iz tekme v tekmo kažejo njihovo odlično pripravljenost, motivacijo in borbenost.Začel je najmlajši Filip Lotrič, ki že kar nekaj časa vrstnikom v disciplini najmlajši meša štrene.  A tokrat je naredil napako, bil diskvalificiran in žal izpadel iz boja za najvišja mesta. Naslednji je nastopil Grega Zbil. Grega se je uspešno prebijal vse do finala, kjer je izgubil in se moral zadovoljiti z drugim mestom. Na drugem mestu je  v kategoriji 8,9 let slavil tudi zadnji naš kataš Luka Bele. Luka je v finalu za las izgubil dvoboj.Iz  tekme v tekmo kaže boljšo pripravljenost in formo tudi borec Nejc Kunštek, ki je nastopil v kategoriji  10,11 let +40kg. A kot da ta dan zlato ni bilo namenjeno našemu klubu, je tudi on v finalu moral priznati poraz in se zadovoljiti z vseeno odličnim drugim mestom. Da pa temu z zlatom ni tako kot smo rekli, pa je dokazal zadnji naš nastopajoči Timotej Jordan. Nastopil je v kategoriji ml.kadetov +55kg.  Timotej je prikazal res odlične borbe, vrhunsko formo in se z lahkoto povzpel v sam vrh do zlate medalje. Jan in Bor Hartl pa sta se omenjeni vikend z reprezentanco pripravljala v Kranju. Vsem tekmovalcem čestitamo za dobre rezultate.