Nadaljuje se niz spomladanskega dela tekmovanj. Tekmovanje je potekalo 13.2. v Velenju. Gre za 11.mednarodni turnir za pokal Nestla Žganka v telovadnici ŠCV. Tekmovanje je potekalo v organizaciji karate kluba Tiger Velenje. Udeležilo se ga je kar 10 tekmovalcev iz karate kluba Kozjansko in Obsotelje. Nastopilo je 420 tekmovalcev, ki so opravili 540 nastopov iz Italije,BiH, Avstrije, Hrvaške ter seveda Slovenije.

Na tatami sta stopila naša najmlajša obetavna tekmovalca stara komaj šest let. In sicer v kategoriji najmlajših je nastopila Gaja Hribar, ki je zopet pokazala dobro izvedbo kat in dala na tekmi svoj maksimum. Sodniške zastavice so zanjo padale izjemno odločno. S takšnim nastopom je bila popolnoma zasluženo tudi nagrajena in to z odličnim prvim mestom ter tako priborila prvi pokal v njeni karieri. Tako je dala še ostalim članom zalet in motivacijo za njihove nastope. V istem trenutku je začel z nastopom naš drugi najmlajši tekmovalec Filip Lotrič, star prav tako 6.let. Začel je odločno in v prvem kolu premagal nasprotnika nato pa v drugem kolu zaradi nezbranosti izgubil. Verjamemo, da je z omenjenimi nastopi pridobil dodatne izkušnje, ki mu bodo pomagale v prihodnje.  
Tretji kataš kluba Luka Bele je že v tistem času na zadnjem borišču začel z nastopi v kategoriji dečkov 8,9 let. Začel je pogumno, hrabro in zelo samozavestno. Prišel je do polfinala, kjer mu je nasproti stal nasprotnik iz kluba organizatorjev. Kato je izvedel zelo dobro, željno vendar je kljub temu moral priznati tesen poraz 3:2. Na koncu po repasažih osvojil odlično 3.mesto.
Malce kasneje so  z nastopi pričeli borci, katerih jih je bilo kar sedem. Začel je Jakob Žumer, v kategoriji 8,9 let-absolutno. Z veliko željo, poslušnostjo in dobrim nastopom je premagal vse nasprotnike, ter tako kot drugi naš tekmovalec dvignil pokal zmagovalca. Nastopila je tudi ml.kadetinja Ana Marija Petauer, ki je po izjemno dobri borbi-dosegla je kar dve nožni točki izvedene v glavo, vodila 6:5, a žal 10 sekund pred koncem po malce nespametnih potezah bila diskvalificirana zaradi izhodov iz borišča. Gregor Virant in Timotej Jordan sta kljub temu, da sta stara 11 let oba nastopila kategorijo višje -ml.kadeti (12,13let), saj bosta v letošnjem letu prestopila v to kategorijo. Oba sta se- vsak v svoji kategoriji zelo dobro taktično kosala z nasprotniki, ter se suvereno prebila vse do polfinala. V repasažu za tretje mesto pa sta na  žalost izgubila. Pridobila pa neprecenljive izkušnje za naslednje tekme-predvsem za tekmo v pokalu Slovenije, ki bo v mesecu marcu. Natopila sta tudi Nejc Kunštek in Žan Luka Lesnika, ki vidnejšega rezultata nista dosegla. Bo pa takšna tekma vsekakor tudi pripomogla k izkušnjam do pokalne tekme. Zadnja naša članica, ki je nastopila na tekmovanju je  članica Amadeja Knez. Nastopila je v športnih borbah +68kg. V finalni borbi je po zelo dramatičnem zaključku –sekundo pred koncem dvoboja je bil rezultat neodločen, saj je nasprotnica dosegla ravno v tem času točko za izenačenje, nato je pa Amadeja ob koncu borbe naredila izjemno lep kontra ter dosegla zmagovito točko. Ter kot tretja članica kluba osvojila pokal zmagovalke. Zaključek vsega, še enkrat potrjuje pregovor. Boriti se je potrebno do zadnje sekunde oz. bolje rečeno dokler ne odpiska štoparica, ki označuje konec borbe.

Miha Romih, glavni trener