Croatia Open 5.-6.10.2014

Po uspešnem začetku sezone smo se člani KK Kozjansko in Obsotelje odločili, da se preizkusimo na 14. mednarodnem turnirju  Croatia Open v Rijeki na Hrvaškem. Turnir velja za enega močnejših v regiji, v dveh dneh je nastopilo 1200 tekmovalcev iz enaindvajsetih držav. V soboto so tekmovale starejše kategorije, medtem, ko so se v nedeljo zvrstili tekmovalci mlajši od trinajst let. Ekipo Karate Kluba Kozjansko in Obsotelje so zastopali: tekmovalca Bor in Jan Hartl ter spremljevalca, glavni trener Miha Romih ter vodja ekipe Andrej Hartl.

 

Na turnir smo se odpravili brez večjega taktiziranja, s ciljem, osvojitev medalje. Bor in Jan sta nastopila v svoji paradni disciplini športnih kat v kateri smo pričakovali vrhunski rezultat ter v disciplini športnih borb. Najprej so bile na sporedu kate. V konkurenci so nastopili tekmovalci iz Hrvaške, Srbije, Madžarske, Italije in Slovenije. Med njimi je bilo tudi nekaj starih znancev iz prejšnjih tekmovanj, s katerimi smo želeli “poravnati račune”. Oba, Jan in Bor trenutno držita izjemno visok nivo forme in sta tudi tokrat suvereno opravila svoj nastop. Janu je zmanjkalo nekaj športne sreče, saj se je že v prvem krogu pomeril s kasnejšim finalistom, odličnim katašem iz Slavonskega Broda (HRV). Po tesni sodniški odločitvi je izpadel iz tekmovanja v prvem krogu. Bor je imel tokrat svoj dan, kar je bilo razvidno takoj, ko je prvič stopil na borišče. Oster pogled in samozavestna drža sta ena izmed elementov, ki krasijo dobre športnike. Tekmovalce je po enoglasnih sodniških odločitvah premagoval vse do finala, kjer se je pomeril z Madžarom, ki nam je v preteklosti že prekrižal načrte. Tokrat je bila situacija obrnjena, Bor je z mojstrsko kato Empi porazil še zadnjega nasprotnika ter tako osvojil riješki turnir. Kdor si še upa sedaj reči, da Istra ni naša. Tudi v športnih borbah sta se Bor in Jan dobro odrezala, vendar so jima najvišja mesta tokrat za las ušla. Po celodnevnih pripravah in tekmovanju v katah je namreč izjemno težko tudi v borbah konkurirati za stopničke. 

Vse čestitke gredo tekmovalcema, trenerju, ki je z odličnim vodenjem pripomogel k vrhunskemu rezultatu ter njunim osebnim sponzorjem GES d.o.o., ki ju finančno podpira in spremlja pri tekmovalni  karieri.

Priprave v klubu za prihajajoča tekmovanja so v polnem zagonu in vsi že komaj čakamo na naslednji izziv.