V soboto, 8.3. se je ekipa Karate kluba Kozjansko in Obsotelja udeležila 12. mednarodnega karate pokala Žalca 2014. Tekmovanja se je udeležilo 360 karateistov iz 46 klubov. Barve našega kluba je zastopala štiri članska zasedba – Luka Bele, Jan Hartl, Bor Hartl in Anja Rajgl. Osvojili so kar pet medalj- dve zlati, dve srebrni in eno bronasto.

 

Med prvimi je na tatami stopil naš najmlajši član ekipe –sicer učenec I. OŠ Rogaška Slatina -Luka Bele. To je bilo njegovo prvo mednarodno tekmovanje. Z močno konkurenco se je pomeril v kategoriji -kate malčki do 7 let.  Z mirnim, zbranim in natančnim nastopom je s kato Heian Shodan dobil vse dvoboje, prišel do finala, kjer je izvajal kato Heian Nidan in tudi tam premagal svojega nasprotnika iz Bohinja,ter si s tem priboril zlato medaljo v svoji kategoriji. 

Brata Hartl, učenca II. OŠ Rogaška Slatina sta se pomerila v kategoriji  kate starejši dečki. Tudi tokrat sta pometla s konkurenco in se zanesljivo uvrstila v finale. Tu sta se morala pomeriti drug z drugim. Bratski dvoboj je dobil Bor, ki si je s tem priboril žlahtnejšo-zlato medaljo, njegov brat Jan pa srebrno.
Slednja sta v popoldanskem času na bojišče stopila še enkrat in se pomerila še v športnih borbah. Tudi tam sta pokazala odlično formo. Bor je izgubil le finalni dvoboj in  po več uspešno izvedenih akcij moral priznati premoč po sodniški odločitvi nasprotniku iz  Trbovelj. Po napornem boju se je moral zadovoljiti “le” z drugim mestom. Jan pa tudi tu ni zaostajal za svojim bratom, saj se je uvrstil le mesto za njim in tudi on prejel že drugo medaljo ta dan- tokrat bronasto.


Anja Rajgl, ki obiskuje OŠ Kozje je tekmovala v športnih borbah. V spomladanskem delu je prestopila v višjo starostno kategorijo in sicer kategorijo kadetinji, kjer je po tesnem porazu 1:0 izgubila boj tako, da vidnejše uvrstitve ni dosegla. 

Z vsem prikazanim in doseženim sta bila zadovoljna  tudi trenerja v klubu -Zdravko in Miha Romih. Pravita, da so dosegli zastavljen cilj, da pa imajo še veliko rezerve in ambicij, da že čez 14 dni v Bohinju posežejo po novih uspehih.

 

Galerija slik:

http://www.karate-kozjansko.si/galerija-slik/category/102-12-mednarodni-pokal-zalca-2014.html