BALKANSKI PODPRVAK GREGA ZBIL,TUDI ŠPORTNIK LETA ROGAŠKE SLATINE ZA LETO 2019

V petek 24. 1. 2020, je v Kulturnem centru Rogaška Slatina potekala slavnostna prireditev, na kateri je športna zveza Rogaška Slatina podelila priznanja najboljšim športnikom, trenerjem in zaslužnim delavcem v športu, za leto 2019.
Med nominiranci za perspektivnega športnika je bil tudi naš obetavni mladi up Tilen Prah. Tilen si je z trdim delom, vzornim pristopom in odličnimi rezultati, zasluženo pridobil naziv perspektivnega športnika.
Za športnika leta je klub predlagal uspešnega tekmovalca, ki že vrsto let kroji vrh karateja v njegovi kategoriji na tekmah v Sloveniji , lani pa se je pomeril na tekmovanju v tujini -GREGA ZBIL. Kot član slovenske otroške karate reprezentance, se je lani udeležil Balkanskega prvenstva za otroke, kjer je osvojil laskavi naslov balkanskega podprvaka. To je najvišja raven tekmovanja za otroke, zato smo še toliko bolj ponosni, da je eden redkih slovenskih katašev, ki jim je uspelo na tako velikem tekmovanju priti v sam finale ravno član našega kluba. Ta naslov je bil merilo, da smo ga predlagali za športnika leta 2019.
Med petimi nominiranci, si je po seštevku točk prav on pridobil tudi naslov ŠPORTNIK LETA ZA LETO 2019. Vsi športniki so v svojih disciplinah zagotovo izstopali in bili upravičeno nominirani, a z medaljo iz večjih tekmovanj in laskavim nazivom BALKANSKI PODPRVAK se ponaša le Grega, zato smo pričakovali, da mu bo uspelo osvojiti tudi naslov Športnika leta. Grega in Tilna ter tudi ostale bomo letos zopet spodbujali na največjem otroškem tekmovanju- balkanskem prvenstvu. Verjamemo pa, da ko bosta starejša tudi na svetovnih in evropskih prvenstvih. Do takrat pa jima želimo veliko mero vztrajnosti, potrpežljivosti in uspešnih treningov.

                                    Na sliki Grega Zbil z družino po podelitvi športnika leta 2019. Na sliki manjka Tilen Prah, dobitnik priznanja za perspektivnega športnika.