Na težko pričakovanem mladinskem državnem prvenstvu Slovenije so ekipo KK Kozjansko in Obsotelje zastopali Bor Hartl, Jan Hartl, Luka Bele, Anja Rajgl ter Amadeja Knez.

Kot POKALNA ZMAGOVALCA SLOVENIJE sta bila Bor Hartl in Luka Bele v vlogi favorita za osvojitev zlate medalje. Visoko pa so merili tudi Jan Hartl, nosilec številnih medalj iz turnirjev po Sloveniji in tujini, navsezadnje tretji v skupnem seštevku POKALA SLOVENIJE, Anja Rajgl, ki se nenehno iz ozadja prebija na zmagovalna mesta ter Amadeja Knez, ki je tekmovalni ritem sicer začela dokaj pozno pa vendar veliko obeta.

Navkljub zelo uspešnem tekmovalnem letu 2014 je državno prvenstvo vedno zgodba zase. Veliko je odvisno od tako imenovane “dnevne forme” tekmovalca ter seveda od izbora strategije na samem tekmovanju, navsezadnje pa ne gre zanemariti niti subjektivnih odločitev posameznih sodnikov. Na tekmovanjih najvišjega razreda je vselej čutiti napeto ozračje ter veliko dozo adrenalina, ki se pretaka po žilah tekmovalcev ter spremljevalcev.

S polno mero samozavesti je prvi v ring stopil mladi LUKA BELE, suvereno je premagoval nasprotnike do finala in na koncu osvojil naslov VICE PRVAKA SLOVENIJE v katah.
Naslednja sta se v boj za odličja pognala brata Bor in Jan Hartl. Po izjemnih tekmovalnih uspehih v letu 2014 in preboju med najboljše karateiste v Sloveniji in regiji je v športnih borbah Bor, v finalu, za las premagal brata Jana ter nizu odličij dodal še naslov DRŽAVNEGA PRVAKA SLOVENIJE. V katah sta Bor in Jan osvojila odlično tretje mesto. Amadeja Knez je kot novinka prvič nastopila na državnem prvenstvu, v kategoriji mlajših članic (U21) je osvojila pohvale vredno tretje mesto. Anja Rajgl tokrat ni dosegla vidnejše uvrstitve.


Člani Karate Kluba Kozjansko in Obsotelje so bili vnovič izjemno uspešni, od petih nastopajočih so kar štirje tekmovalci osvojili odličja. V klubu smo ponosni na novega državnega prvaka, dva državna vice prvaka ter tri tretja mesta.

Vsem tekmovalcem iskrene čestitke za osvojene uspehe. Posebna zahvala za trud in delo z mladimi pa gre glavnima trenerjema Karate Kluba Kozjansko in Obsotelje Zdravku in Mihi Romihu. Oba mojstra karateja, izjemna športnika ter človeka, ki nam znova in znova vlivata energijo ter dajeta moč za uspehe tako v karateju kot tudi v življenju.