Koledarsko leto 2014 se počasi zaključuje tako pa tudi tekmovalna sezona. Zadnja tekma v tem letu je bila v Trbovljah. Gre za 42. mednarodni turnir »TRBOVLJE 2014«, ki velja za enega najstarejših karate turnirjev v Evropi. Temu v prid kaže tudi statistika udeleženih držav in tekmovalcev. Odzvalo se je 698 tekmovalcev iz 14 držav iz 64 klubov.

 

Med njimi tudi moška četverica v sestavi Luka Bele, Gregor Virant, Jan in Bor Hartl. Luka Bele je nastopil v kategoriji kat – najmlajši do 7.let. Po začetnem spodrsljaju je na koncu po repasažu osvojil odlično 3.mesto. Na istem tatamiju sta kasneje nastopila tudi brata Hartl, v kategoriji starejših dečkov. Bor Hartl je v polfinalu klonil proti državnemu prvaku iz Makedonije, ki je bil kasneje tudi zmagovalec te kategorije. Nato pa po repasažu prepričljivo osvojil 3.mesto. Nastopila sta tudi Gregor Virant in Jan Hartl, ki pa vidnejše uvrstitve nista dosegla. Za Gregorja Viranta je bila to življenjska izkušnja nastopiti na tako velikem turnirju. Na borišču je pokazal izjemno srčnost, borbenost ter pripadnost. Za osvojitev medalje pa je potrebno imeti ogromno tekmovalnih izkušenj, treningov in seveda dobro tehniko. Verjamemo, da jo je s to tekmo tudi pridobil za njegovo nadaljnjo tekmovalno kariero.


20. decembra ob 10 uri bo klub organiziral klubsko tekmovanje »KOZJANČEK 2014« v Večnamenskem centru Kozje, kjer se bodo v prijetni atmosferi, družbi prijateljev, najdražjih in članov kluba na pozitiven tekmovalni duh pomerili naši najmlajši od 4. do 15.leta. Vabljeni vsi prebivalci Kozjanskega in Obsotelja v prijetni družbi na ogled omenjenega tekmovanja.
Za karate klub Kozjansko in Obsotelje je bila to sezona v vseh ozirih zelo uspešna. Takšnega vzdušja in pozitivizma se nadejamo tudi v letu 2015. Vedno nas spremlja geslo vsi za enega eden za vse za KARATE KLUB KOZJANSKO IN OBSOTELJE.