V soboto, 8. oktobra 2016,  je v športni dvorani Tehniškega šolskega centra Tezno v  Mariboru potekal  6. mednarodni turnir -Maribor Open 2016. Organiziral ga je karate klub Kovinar Maribor, udeležilo pa se ga je 39 klubov iz Slovenije, Hrvaške, Bosne in  Avstrije. Karate Klub Kozjansko in Obsotelje je v Mariboru zastopalo kar 10 tekmovalcev.

 

Kot najmlajše so v kategoriji kata najmlajše nastopile Ana in Lea Bele ter Gaja Hribar. Kot so nas deklice že malo razvadile, a tokrat z malo drugačnim vrstnim redom, so zopet prav one zasedle vsa tri prva mesta. Najvišje je stala Lea Bele, stopničko pod njo Gaja  Hribar in prav tako na odličnem tretjem mestu Ana Bele. S predstavitvijo kat je nadaljeval Filip Lotrič, ki je v kategoriji kata najmlajši izvrstno opravil svoj nastop in na koncu dosegel odlično 2. mesto. Naša zadnja dva kataša Grega Zbil in Luka Bele, sta nastopila v kategoriji kata malčki. Luka je na koncu brez izgubljene zastavice slavil na prvem mestu, Grega pa prav tako na odličnem tretjem mestu. 

V popoldanskem času so nastopili borbaši. Prvi je v kategoriji malčki +35 kg svoj drugi nastop ta dan opravil Luka Bele. Po smoli in izgubljeni prvi borbi, se je suvereno boril do konca in tako osvojil zelo dobro tretje mesto. V kategoriji dečki +40kg, sta se borila naslednja dva naša borca –Nejc Kunštek in Jakob Žumer. Nejc je tudi tokrat potrdil svojo odlično formo in slavil na najvišji stopnički, Jakob pa je z dobrimi borbami osvojil 3. mesto. Vrhunec tekme smo dočakali z zadnjima našima dvema tekmovalcema -Timotejem Jordanom in Žan Luko Lesniko. Nastopila sta v kategoriji mlajši kadeti +50 kg. Žan Luka je osvojil drugo in Timotej tretje mesto.

Čestitamo vsem tekmovalcem, saj so se vrnili domov vsak s svojo medaljo, ki pa niso samoumevne ter jim želimo uspešne priprave na 2. pokalno tekmo, ki bo čez teden dni v Novem Mestu.