V soboto 15.12. je v Trbovljah potekala zadnja tekma v letu 2012. Mednarodni karate turnir je bil že 40., ki velja za najstarejšega v Evropi. Na tekmovanju je sodelovalo kar 12 držav. Nastopilo je tudi 5. tekmovalcev iz Kozjanskega in Obsotelja. Domov so se vrnili s kar devetimi medaljami. Od tega 2. zlati, 1. srebrno in 6. bronastih. Osvojili so jih tako v katah kot v športnih borbah.

V kategoriji malčki (8-9 let) sta nastopila brata Jan in Jožef Kladušek. Mednarodni prvak v katah je postal Jožef Kladušek na 3. mesto pa se je zavihtel Jan Kladušek. S tem potrjujeta dobro formo in pripravljenost še iz državnega prvenstva. Ognjeni krst sta imela pri nastopu v športnih borbah v kategoriji -30kg. Oba sta osvojila 3. mesto. V športnih borbah sta pokazala izjemno borbenost, kljub temu,da sta v športnih borbah nastopla prvič na tako velikem tekmovanju.

V kategoriji ml. dečki v katah sta nastopila brata Jan in Bor Hartl. Jan Hartl je osvojil 2. mesto kjer je v finalu za las izgubil z domačinom z rezultatom 3:2. 3. mesto je osvojil Bor Hartl, ki je nastopal še v absolutni kategoriji ml. dečki iz prav tako osvojil 3. mesto. Vse ostale medalje v tej kategoriji so osvojili trije Makedonci.

Med mladinci je nastopal še Joži Preskar tako v katah kot športnih borbah. V katah je po lastni napaki izgubil boj za finale. Tako je po repasažih osvojil 3.mesto. V športnih borbah v kategoriji +76kg je postal mednarodni prvak in tako potrdil, da sodi v sam vrh med mladinci tako v katah kot v borbah.

V soboto, 8. decembra, ko je zima z obilno zimsko odejo pokazala svoj pravi obraz, je v dvorani šolskega centra Velenje potekalo drugo kolo šolske karate lige. Namesto prijavljenih sedemnajstih tekmovalcev KK Kozjansko in Obsotelje, se je zaradi slabih razmer na cestah, tekme udeležilo samo pet tekmovalcev. Tekmovali so v katah in borbah. V katah je Ana Marija Petauer osvojila 1. mesto, Eva Petauer 2. mesto, Janez Petauer pa 3. mesto. V borbah pa je Zala Petauer osvojila 1. mesto, Matic Petauer pa 2.mesto.