Konec meseca maja se je petdeset članska ekipa Karate Zveze Slovenije udeležila Balkanskega prvenstva v Herceg Novem v Črni Gori. Na turnirju je sodelovalo enajst reprezentanc in preko devetsto tekmovalcev. Slovensko ekipo sta zastopala tudi najboljša kataša kadetov- 14let; Jan in Bor Hartl.

Tekmovanje je najprej, pogumno začel Jan, ki je zanesljivo, s soglasno sodniško odločitvijo v prvem kolu premagal nasprotnika iz Romunije. V drugem kolu je nato naletel na domačina in ga prav tako suvereno premagal. V tretjem kolu, v borbi za polfinalno uvrstitev, pa je proti reprezentantu Makedonije, ki je bil že v preteklosti prvak Balkana, kljub izjemnem nastopu izgubil. Makedonec se ni uvrstil v finale tekmovanja zato je Jan izgubil možnost nastopa v repasažu in možnost borbe za tretje mesto. 

Bor Hartl je po uspešnem nastopu Jana dobil še dodatni zagon ter podobno kot brat tudi on v prvem kolu premagal nasprotnika, ki je prihajal iz Srbije. V drugem kolu je brez dvoma s 5:0 premagal še tekmovalca iz Kosova. Sledil je četrtfinalni obračun, kjer se je pomeril z reprezentantom Makedonije in tudi kasnejšim finalistom te kategorije. Pri tem nastopu je Bor po delikatni sodniški odločitvi za las izgubil za eno sodniško zastavico oz. s 3:2. Upanja za medaljo pa vendar še ni bilo konec, saj je Bor dobil še priložnost po repasažu za boj za 3.mesto. V boju za odličje ga je čakal domačin iz Črne Gore, na žalost pa se je tu pot zaključila, Bor je s tesnim porazom 3:2 izgubil možnost za medaljo, uvrstil se je na izvrstno 7. mesto.

Bor in Jan sta prvič nastopila na Balkanskem prvenstvu in predstavljata pravi ponos karateja na Kozjanskem in Obsotelju, kot tudi v Sloveniji. 

Vsekakor je bila to zanju izjemna življenjska izkušnja in velika čast, da sta bila kot prva generacija slovenskih reprezentantov s strani Karate zveze Slovenije izbrana za nastop na Balkanskem prvenstvu. Zahvala gre najprej celotni družini za podporo, vsem članom v klubu, simpatizerjem in ljubiteljem karateja. Posebna zahvala pa gre podjetju GES d.o.o., ki omogoča nastope naših reprezentančnih tekmovalcev. Čast je biti član karate kluba Kozjansko in Obsotelje.