V soboto 21.5.2016 je Shotokan karate klub Oplotnica v sklopu občinskega praznika organiziral 11.pokal za občino Oplotnica. Tja smo se odpravili tudi tekmovalci iz  Karate klub Kozjansko in Obsotelje.

Nastopila je devet članska ekipa. Tekmovanje so začeli naši najmlajši tekmovalci in tekmovalke. V kategoriji kate najmlajše sta nastopili Gaja Hribar in Lea Bele. Naše najmlajše punce so že na kar nekaj tekmah pokazale, da so s trenutno pripravljenostjo in formo med najboljšimi tekmovalkami  v Sloveniji. Brez izgubljenih zastavic sta premagovali vrstnice in se tako v finalu pomerili med seboj. Finalni obračun se je obrnil v Lejino korist, Gaja pa je končala na odličnem drugem mestu. V kategorij najmlajši je nastopil Filip Lotrič. Tudi on se je brez izgubljene zastavice povzpel na najvišjo stopničko. V istem slogu je nadaljeval tudi Grega Zbil v kategoriji kate malčki. Po odlično prikazanih katah je na koncu zasluženo prav tako stopil na prvo mesto. In še zadnji nastop v katah – že peti naš kataš, ki se je, prav tako brez izgubljene zastavice okitil z zlato medaljo v kategoriji dečki je bil Luka Bele. Luka se je z nastopom v katah preizkusil tudi kategorijo višje, kjer je med dve leti starejšimi dečki dosegel odlično tretje mesto. Če potegnemo črto, smo nastope v katah opravili z odliko. Osvojili smo vsa najvišja možna mesta.
Ker se približuje državno ekipno prvenstvo v Polzeli, bomo tako lahko sestavili kar nekaj uspešnih ekip iz tekmovalcev, ki trenirajo na treh različnih lokacijah-Rogaška Slatina, Kozje in Pristava pri Mestinju. Tako se bodo naši člani v ekipah lahko pomerili z najboljšimi v državi. Prvi nastop v kata timu so na tej tekmi pokazali Filip Lotrič, Grega Zbil in Luka Bele. Glede na to, da v kata timu še niso nikoli tekmovali, so z nastopom prav presenetili, za las izgubili boj za finale in tako na koncu slavili na tretjem mestu.
Po nadvse vzpodbudnem prvem delu tekme so prišli na vrsto, da potrdijo odlično pripravljenost celotne tekmovalne ekipe našega kluba, tudi borbaši. Tudi tu se je nadaljevalo slavje. Luka Bele je v kategoriji 8,9 let absolutno, brez težav pometel s konkurenco in osvojil zlato medaljo. Tudi v kategoriji 10,11 let sta se vse do finala prebila prav naša tekmovalca Nejc Kunštek in Jakob Žumer. Tokrat je bil boj zelo izenačen in napet, na koncu pa je Jakob premagal Nejca in tako osvojil zlato medaljo. Tudi v kategoriji 12,13 let v +50kg je finale kot že kar nekaj predhodnih tekem potekalo med našima borbašema Timotejem Jordanom in Žan Lukom Lesniko. S tem nastopom sta pokazala, da so njune intenzivne klubske in reprezentančne priprave na Balkansko prvenstvo uspešne in sta si upravičeno zaslužila dan izziv. Tokrat je v izjemno razburljivi, dinamični, zanimivi borbi slavil Žan Luka, Timotej pa prislužil odlično srebrno medaljo.
Tako so z sedmimi zlatimi, tremi srebrnimi in dvema bronastima, predvsem pa vsak s svojo medaljo ob koncu tekmovanja z samo 9. tekmovalci po skupnem seštevku točk popolnoma zasluženo prejeli še skupno 1.mesto med klubi.
Naše odlične ekipe sedaj čaka nastop na ekipnem državnem prvenstvu v Polzeli, ki bo v nedeljo 5.6.2016, nato pa malce zasluženih počitnic po zelo intenzivni tekmovalni spomladanski sezoni. V mesecu avgustu pa že pripravljalni treningi za pripravo na jesenski del. Iskrene čestitke vsem tekmovalcem.