Konec meseca maja, se je 53. članska ekipa Karate Zveze Slovenije udeležila 21. otroškega Balkanskega prvenstva v Beogradu v Srbiji. Na turnirju je sodelovalo 11 reprezentanc in 831 tekmovalcev. Slovensko ekipo sta zastopala tudi trenutno najboljša borca Karate kluba Kozjansko in Obsotelje med letniki 2004 v kategoriji +50 kg – Timotej Jordan in Žan Luka Lesnika.

 

Žan Luka Lesnika je začel v 1. kolu z borbo proti izjemno neugodnim in vedno vrhunskim turškim reprezentantom, katerega je premagal po sodniški odločitvi. V drugem krogu se je srečal z Črnogorcem, ki ga je prav tako premagal po sodniški odločitvi. V 3. kolu, je naletel na tekmovalca iz Bih in izgubil 1:0. Po repasažih bojih se je najprej srečal z Hrvatom, ga premagal in na koncu šel v boj za medaljo za 3.mesto. Tam se je pomeril z Makedoncem in na žalost z tesnim rezultatom izgubil. Na koncu je tako vseeno osvojil več kot odlično 5. mesto na Balkanu. 

Na drugi strani žrebne liste se je boril naslednji član kluba Timotej Jordan. Tudi on je prav tako imel v prvem kolu Turka. Boj je izgubil, ter čakal na morebitni repasaž. Ker pa je Turek v polfinalu izgubil, je Timoteju preprečil repasažne borbe. Vsekakor pa je pridobil dragocene izkušnje, ki mu bodo prišle prav še v naslednjih letih. Oba bosta imela možnost tekmovanja na tem prvenstvu še dve leti. Seveda ob dobrih rezultatih v nadaljevanju v Sloveniji in tujini. 

Da sta bila izbrana v krog otroških slovenskih reprezentantov s strani Karate zveze Slovenije za nastop na Balkanskem prvenstvu je bila zanju izjemna življenjska izkušnja in velika čast. Zahvala gre družinam za podporo, vsem članom v klubu, simpatizerjem in ljubiteljem karateja. 

Čast je biti član karate kluba Kozjansko in Obsotelje.

Miha Romih, glavni trener