5.MEDALJ NA 2. KOLU MEDOBČINSKEGA KARATE TEKMOVANJA 2018

V soboto 1.12.2018 je v Žalcu v organizaciji Karate kluba Žalec potekalo 2.kolo medobčinske lige v karateju. To je tudi v letu 2018 zadnje kolo medobčinske karate lige. Na tej ligi je nastopila tudi peterica iz karate kluba Kozjansko in Obsotelje: Tilen Prah, Nick Toplišek, Nejc Butolen, Lara Sodin in Benjamin Herman.

Najprej je začel Tilen Prah v kategoriji dečki 8,9 let –rumeni in oranžni pas. Z dobro pokazano šolsko kato je v letošnji sezoni že drugič zmagal v tej ligi in zanesljivo osvojil 1.mesto. Nato so nastopili 4.borci od tega sta dva imela »ognjeni krst«. To sta Nick Toplišek in Nejc Butolen. Nick je v svoji kategoriji športne borbe 8,9 let po novem sistemu tekmovanja po več borbah osvojil 3.mesto. Nejc Butolen pa je v kategoriji 10,11 let osvojil odlično 2.mesto. Oba sta odlično prebila led tudi v tekmovalnem sistemu in pokazala veliko borbenosti in potenciala za naprej. Potrebno je samo trenirati in rezultati bodo nedvomno še boljši. Bolj izkušena Lara Sodin in Benjamin Herman sta nastopala vsak v svoji kategoriji in tudi ona po nizu športnih borb osvojila naslednji rezultat- Lara Sodin je po zmagah zanesljivo osvojila zlato medaljo, Benjamin pa je bil po seštevku odličen drugi.

Organizator je prvič preizkusno vpeljal novi sistem tekmovanja. S tem sistemov je naredil tekmovanje vsekakor bolj napeto in efektivno ter vsekakor korak naprej pri sistemskemu delu/tekmovanju k še boljši kvaliteti karateja vseh trenirajočih. Nedvomno bomo tudi mi kot organizator 3.medobčinske lige v začetku leta 2019 nadaljevali z tem sistemov v obeh disciplinah.