1 zlata,2 srebrni in 3.bronasti medalji na Kranj open 2019

V soboto 21.9.2019 se je v Kranju odvijala mednarodna karate tekma KRANJ OPEN 2019. Udeležilo se jo je 239 tekmovalcev iz 47 klubov, iz šestih držav. Iz Karate kluba Kozjansko in Obsotelje se je odpravila 6 članska ekipa katašev in borbašev: Tilen Prah, Lea Bele, Lara Sodin, Ana Bele, Leon Sodin in Benjamin Herman.
Med kataši je bil odličen Tilen Prah. Že izkušen mlajši tekmovalec je v kategoriji kate dečki 8,9 let z lepo tehniko zaneslivo prišel v finale, tam pa za las, z 3:2 izgubil in na koncu osvojil odlično 2.mesto.
Nato je nastopila okrepljena ekipa mlajših borbašev. Začel je Leon Sodin. Z lepo nožno tehniko v glavo je v kategoriji borbe malčki do 30 kg zmagal in osvojil lepi pokal. Lea Bele je tekmovala v kategoriji deklice -35kg in osvojila na koncu 3.mesto, prav tako Lara Sodin v kategoriji ml.kadetinj -45kg. Ana Bele pa je kategorijo višje -40kg osvojila 2.mesto. Kot zadnji borbaš je nastopil Benjamin Herman, ki je v kategoriji dečki +45kg osvojil 3.mesto. Nove priložnosti nas čakajo že v mesecu oktobru. Zahvala gre tudi Luki Bele in Martinu Sodinu za vodenje tekmovalcev.


Naj pa omenimo še en odličen rezultat, ki ga je dosegla na isti dan naša aktivna članica Mateja Frangež-Herman. Na Rokovem teku na pol maratonu je imela najhitrejši čas med ženskami, kar nam je v ponos in zgled za ostale člane. Bravo,čestitke vsem.