V soboto1,7. oktobra, je v Žalcu potekalo prvo kolo šolske karate lige, na katerem je nastopila devet članska ekipa karate kluba Kozjansko in Obsotelje. Med njimi kar 5 tekmovalcev, ki so prvič nastopili na tekmovanju.

Ognjeni tekmovalni krst v kategoriji kate deklice -najmlajših starih 7 let in manj so osvojile naslednja mesta: 1.mesto je osvojila Kaja Staroveški, 2.mesto Lea Bele in dve tretji mesti Gaja Hribar in Ana Bele. V katah pri dečkih je imel ognjeni krst tudi Filip Skubi, ki je v kategoriji s posebnimi potrebami osvojil 2.mesto. Kar je najbolj pomembno je to, da so vsi premagali tremo, nastopati pred publiko in nenazadnje naredili so kate brez da bi se zmotili. V katah pri moških sta nastopila še Patrik Završek, ki je svojil v svoji kategoriji 2.mesto ter Žan Stančin v svoji kategoriji, ki pa vidnejše uvrstitve ni dosegel.
V športnih borbah sta nastopila Sara Skubi in Jakob Žumer. Oba sta v vsak svoji kategoriji osvojila 2.mesto. Aktivna med vikendom sta bila tudi Jan in Bor Hartl, saj sta se udeležila reprezentančnih priprav z celotno ekipo Slovenije od kadetov do U21v Kranju.