V soboto 5.11.2016 sta dva člana Karate kluba Kozjansko in Obsotelje, kot tudi člana otroške slovenske reprezentance Timotej Jordan in Žan Luka Lesnika v zgodnjih jutranjih urah odpotovala v Banja Luko(BiH). 

 

Nastopila sta na enem najmočnejših turnirjev v tej državi in sicer 4.Grawe Energija karate kup 2016 v športnih borbah dečki +50kg. Prijavljenih je bilo 1528 nastopov iz 117 klubov in 9.držav.  

Oba sta začela odločno, samozavestno, polna adrenalina in se iz kroga v krog prebijala naprej. Timotej Jordan je prišel do četrtfinala, kjer je moral priznati premoč nasprotniku iz BiH, a je le ta izgubil v polfinalu in tako Timotej ni imel možnosti za repasaž in morebitno borbo za tretje mesto. Na drugi strani se je Žan Luka Lesnika prebil do polfinala, tam ga je premagal nasprotnik iz Črne Gore, ki je bil nato zmagovalec te kategorije. Žan je nato dobro izkoristil borbo v repasažu in tako osvojil odlično 3.mesto. Vodja ekipe je bil Igor Jordan. Omenjena tekma jima je vsekakor dala novo motivacijo in pokazala na dobro formo pred domačim pokalnim prvenstvom in državni prvenstvo Slovenije, ki bo letos zopet pod tehnično organizacijo karate kluba Kozjansko in Obsotelje 26.11.2016 v Večnamenski športni dvorani Podčetrtek. Čestitke obema za dobre športne nastope.