19.11.2016 je v športnem parku Kodeljevo potekalo  12. MEDNARODNO TEKMOVANJE v KARATEJU, LJUBLJANA OPEN 2016. Tekmovanja se je udeležilo 557 tekmovalcev iz 81 klubov in 11-ih držav. Med njimi seveda tudi Karate Klub Kozjansko in Obsotelje.

 

Tekmovanje je začela najmlajša katašica Gaja Hribar. Gaja je suvereno in odločno, brez strahu nastopila na eni svojih prvih mednarodnih tekem. Prebijala se je naprej, vse do finala, kjer je žal morala priznati poraz proti nasprotnici iz  Hrvaške in tako v kategoriji kata najmlajše 8-6 .kyu, dosegla odlično drugo mesto.

Nadaljeval je naslednji kataš Luka Bele, ki velja za enega najbolj talentiranih tekmovalcev v mlajših selekcijah. Nastopil je v kategoriji kata malčki 8-5 kyu, kjer nas je ponovno razvajal z prikazom svojih odličnih kat. Tudi tokrat  je brez izgubljene zastavice premagoval  svoje nasprotnike iz različnih držav in na koncu po dobrem finalu slavil na prvem mestu. Luka pa svojega tekmovanja ta dan še ni zaključil, saj je sledil še boj v borbah, kjer si je to leto začel pridobivati svoje prve izkušnje v kategoriji kumite malčki +30 kg. Tudi tu je odlično nastopil, premagal več nasprotnikov, a v finalu žal moral priznati poraz proti nasprotniku iz Bosne, kjer je z rezultatom 1:0 izgubil in dosegel drugo mesto, ter tako osvojil še drugo medaljo na tem tekmovanju. 

Pozno proti večeru sta nastopila v isti kategoriji –kumite mlajši kadeti +55 kg še zadnja naša dva borca Timotej Jordan in Žan Luka Lesnika. Timotej je bil kljub veliki želji, dobri formi in pogumnemu nastopu poražen proti nasprotniku iz Bosne in vidnejšega rezultata ni dosegel. Žan Luka pa je zopet potrdil svojo odlično formo ta trenutek, prikazal cel niz odličnih nastopov, dobrih borb, premagal kar nekaj nasprotnikov iz različnih držav in se tako v finalu pomeril z nasprotnikom iz Italije. Tudi tu je bil uspešen in z rezultatom 1:0 dosegel še eno zlato medaljo za Karate Klub Kozjansko in Obsotelje. Iskrene čestitke vsem tekmovalcem za odlične rezultate na tako veliki mednarodni tekmi.