V soboto, 9. novembra 2013, je v Žalcu potekalo že tradicionalno 1. kolo šolske karate lige, ki se ga je udeležilo  več kot sto tekmovalcev iz 12 različnih klubov. Na tekmovanje se je odpravila tudi 10 članska zasedba Karate kluba Kozjansko in Obsotelje, ki se je domov vrnila s kar šestimi medaljami.

 

Največ uspeha je dosegel Bor Hartl, ki je osvojil dve zlati medalji tako v katah kot tudi v športnih borbah. Prvo mesto pa je osvojil tudi Matic Petauer, in sicer v športnih borbah v kategoriji starejših dečkov.

Na tekmovanju so se odlično odrezala tudi dekleta. Anamarija Petauer  je v katah dosegla drugo mesto, prav tako pa je drugo mesto osvojila tudi Zala Petauer v športnih borbah, ko se je pomerila v kategoriji mlajših deklic. Anja Rajgl  je v kategoriji starejše deklice – športne borbe osvojila tretje mesto.


Nastopili so tudi Luka Bele, Gregor Virant in Janez Petauer, ki pa niso dosegli vidnejših uvrstitev. Luka in Gregor sta imela na tem tekmovanju ognjeni krst, saj sta tekmovala prvič. Kljub majhni tremi je pomembno, da se nista zmotila ter prikazano kato izpeljala do konca. Luka je bil s šestimi leti tudi najmlajši predstavnik na tekmovanju iz kluba.

Več slik si lahko ogledate v foto galeriji na linku:

http://www.karate-kozjansko.si/galerija-slik/category/89-1-kolo-solske-karate-lige-2013-zalec.html