SKUPNO 5.MESTO ZA KARATE KLUB KOZJANSKO IN OBSOTELJE NA 1.PKT SLOVENIJE

V soboto 23.3. 2019, je pod okriljem tehničnega organizatorja Društva za karate Celje, v športni dvorani 1.OŠ Celje, potekala zelo pomembna karate tekma -1. POKALNA TEKMA KZS. Udeležilo se jo je 51 klubov, kateri so v boj za najvišja mesta v naši državi poslali kar 438 tekmovalcev. Tudi Karate klub Kozjansko in Obsotelje je poslal kar 10 članov. Sestavljalo jo je del pomlajene ekipe , katera se je komaj začela uveljavljati na večjih tekmah v naši državi, ter nekaj mladih že zelo izkušenih tekmovalcev. Skupaj so opravili 11 nastopov v katah in športnih borbah. Tekmovali so : Tilen Prah, Vinko Juraja, Leon Sodin, Lara Sodin, Filip Lotrič, Benjamin Herman, Grega Zbil, Lea Bele, Ana Bele, Luka Bele. Na tekmo so odšli dobro pripravljeni v pričakovanju in želji dati na borišču vse od sebe. Večina tekmovalcev je znova poseglo po odličjih in se borilo za najvišja mesta v številčno močno zasedenih kategorijah. Skupno smo osvojili 7 medalj, od tega kar 4 zlate,1 srebrno in 2 bronasti. Ter tako po skupnem seštevku osvojil kot klub 5.mesto.

V katah sta prvo nastopila Tilen Prah in Vinko Juraja v kategoriji kata malčki. Oba sta prišla do medalje, Vinko je po repasažu osvojil 3.mesto, Tilen pa prišel v finale in zanesljivo premagal še zadnjega nasprotnika in osvojil odlično 1.mesto. Na drugem tatamiju sta začela z nastopi tudi Filip Lotrič in Grega Zbil v kategoriji kata dečki. Grega je prišel v repasaž in v nastopu za 3.mesto na žalost izgubil in osvojil 5.-8.mesto, kar pomeni, da mu je medalja za las ušla. Filip je izpadel v ¼ finalu. Možnosti za repasaž ni imel. Še zadnji nastopajoči v katah je bil Luka Bele, ki je v kategoriji kata mlajši kadeti osvojil 3.mesto. Kmalu zatem so se začele odvijati tudi športne borbe, ki so do dodobra razgrele že tako vroče ozračje. Živahno je začel Leon Sodin, ki je v kategoriji malčki -30kg prišel v finale in tudi tam pokazal izjemno dobro tehnično izvajanje nožnih tehnik ter tako zanesljivo osvojil 1.mesto. Naslednji je bil Luka Bele, ki je v kategoriji mlajših kadetov -45kg v finalu z že zelo dobro poznanim nasprotnikom po izenačeni borbi, v zadnjih sekundah z izjemno lepo nožno tehniko presenetil in na koncu slavil. V kategoriji dečki +45kg je nastopal Benjamin Herman, ki je prišel v finale, tam moral priznati poraz in na koncu osvojil 2.mesto. Na vrsto je prišla tudi borka Lara Sodin v kategoriji mlajše kadetinje -40kg. V finalni borbi je po zaostanku 2:0 v zadnjih sekundah z borbenostjo do zadnjega tudi ona z lepo nožno tehniko prevzela vodstvo in zmagala. Nastopili sta tudi Lea in Ana Bele v kategoriji deklice -40kg, vendar vidnejšega rezultata nista dosegli. Zahvala gre tudi Daniju Lotriču za pomoč pri vodenju in usmerjanju tekmovalcev.

Čestitke še enkrat vsem nastopajočim v katah in športnih borbah. Vsak poraz da nov zagon za večji napredek, vsaka zmaga pa te obvezuje da treniraš še več.