Vikend smo člani Karate kluba Kozjansko in Obsotelje preživeli na obali in sicer je v Rijeki (HRV) potekal 15. Mednarodni turnir »CROATIA OPEN«.

Turnir velja za enega najkvalitetnejših v tem delu Evrope, na »tatami« je stopilo kar 1582 tekmovalcev iz 16 držav. Barve kluba sta zastopala brata Bor in Jan Hartl, ki po zelo obetavnem začetku sezone dvigujeta tekmovalno – trenažni ritem. Nastopila sta v kategoriji kadetov v katah in športnih borbah -52kg.
Najprej sta se v soboto pomerila v borbah, kjer je v njuni kategoriji nastopilo kar 52 tekmovalcev. Jan Hartl je tokrat imel nesrečo pri žrebu, saj je naletel na izjemno kvalitetnega nasprotnika iz Francije in izgubil v prvem krogu. Po drugi strani je Bor po zelo taktičnih bojih premagal dva nasprotnika ter na koncu moral priznati premoč Madžaru z 1:0. Bor je ponovno pokazal izjemno perspektivo in konstantno formo v športnih borbah, kjer kot običajno dirigira potek borbe, tokrat je v zadnjih 10 sekundah dvoboja prejel nesrečno točko, ki mu je ni uspelo izenačiti. V katah, ki so bile na sporedu v nedeljo, so se v kategoriji kadetov zvrstili najboljši tekmovalci iz tega dela Evrope, ki ciljajo na najvišja mesta tudi na prihajajočem mladinskem svetovnem prvenstvu v Indoneziji.  Kot prvi je ponovno nastopil Jan, po zmagi v prvem in drugem krogu se je že nasmihala medalja, ki pa je na žalost ostala zgolj želja. V borbi za polfinale se je Jan pomeril s kasnejšim finalistom in zmagovalcem, izjemnim tekmovalcem iz Srbije. Po porazu je imel še možnost za osvojitev medalje v repasažnih bojih, vendar je prav tako moral premoč priznati, kasneje tretje uvrščenemu tekmovalcu iz Slovaške. Bor tokrat ni imel svoj dan v katah in je izpadel že v uvodnem delu tekmovanja. Kljub slabšemu nastopu, kjer ni mogel pokazati vsega kar zna, pa ostajamo optimisti za prihodnja tekmovanja. V prihodnjih tednih sledijo intenzivni treningi ter nastop na tretji Pokalni tekmi Slovenije, kjer se nam nasmiha naslov pokalnega zmagovalca v katah in prav tako v športnih borbah.

Andrej Hartl