Leon in Lara Sodin zmagovalca na 2. pokalni tekmi Slovenije 2023

V soboto, je v Slovenskih Konjicah potekalo drugo pokalno tekmovanje Slovenije. Nastopilo je kar 52 klubov in 488 tekmovalcev. Naše vrste so zastopali: Izak Lipnik, Alex Gerečnik, Miha Jurak, Tilen Majer, Leon Sodin, Filip Lotrič, Ana Bele, Andraž Lotrič, Lea Bele, Vanna Vilk Petanjek, Luka Bele, Ela Volf Droždan, Grega Zbil in Lara Sodin. Nastopali smo kot vedno v katah in športnih borbah.
V katah, v kategoriji kata najmlajši U8 je odlično nastopal Miha Jurak, ki se je prebil v finale. Tam na tesno s 3:2 izgubil in na koncu osvojil odlično 2.mesto. V kategoriji kata malčki, so nastopili kar trije naši tekmovalci. Tilnu Majerju je po repasažu uspelo osvojiti medaljo za 3.mesto. V polfinalu mu je malo manjkalo, da bi se prebil v finale. Veliko bolj suvereno, kot na prejšnjih tekmah sta nastopala tudi Alex Gerečnik in Izak Lipnik, ki sta se prebila naprej, vendar nista osvojila medalje. Sta pa oba naredila velik napredek. Med kadeti sta nastopila Filip Lotrič in Grega Zbil, slednji se je prebil v drugi krog. V tej kategoriji je potrebno dati zelo veliko moči in hitrosti, kjer sta bila nekoliko šibkejša od vrstnikov, a imata oba še veliko potenciala. Še zadnji kataš, zelo izkušen v kategoriji mladincev je nastopil Luka Bele, ki je osvojil 3.mesto. V borbenem delu smo bili bolj uspešni, saj smo posegli po najvišjih mestih. V kategoriji najmlajše do 28kg je nastopila Vanna Vilk Petanjek, ki je komaj začela tekmovati in nabirati izkušnje. Tokrat ni dosegla vidnejše uvrstitve. V višji težnostni kategoriji, je nastopila Ela Droždan Volf, ki je osvojila 3.mesto. V kategoriji dečkov do 35kg je nastopil Andraž Lotrič, ki je v borbi vodil, nekaj sekund pred koncem, pa prednosti ni uspel ohraniti. Na žalost nato ni imel nove priložnosti za boje. Med kadetinjami do 54kg sta se borili Ana in Lea, obe sta si priborili repasaš za 3.mesto, vendar ga na tej tekmi nista uspeli osvojiti. V kategoriji mlajši kadeti do 40kg, je nastopil izjemno hiter Leon Sodin, ki je bo zelo pametnih, taktičnih bojih premagal vse in postal zmagovalec. Tudi njegova sestra Lara, je v kategoriji mladink do 59kg osvojila 1.mesto. Tekmovanje iz naše strani je zaključil Luka, v kategoriji mladincev nad 76kg. Po zelo napetih, atraktivnih bojih je prišel v finale. V finalnih borbi je po zelo izenačeni borbi moral priznati premoč Novogoričanu in tako osvojil drugo mesto.
Vodji ekipe Daniju Lotriču, se najlepše zahvaljujemo pri koordinaciji, usmerjanju vseh tekmovalcev. Tudi skupni seštevek nas uvršča v zgornjo tretjino med klubi, na kar smo zelo ponosni. Osvojili smo 13.mesto. Čestitke celotni ekipi karate klub Kozjansko in Obsotelje za vse hrabre odločne nastope. Moramo biti pozitivni, samozavesti in ponosni na vse kar smo prikazali. Uživajmo in trdo delajmo še naprej.