Karate klub Kozjansko in Obsotelje z dvema novima mojstroma-Luka Bele in Miroslav Šoln in tremi z še višjo stopnjo- Janko Rajgl, Jožef Kladušek in Niko Zupanič.

V torek, 23.5., je v Večnamenskem centru Kozje potekalo polaganje za višje karatejske stopnje. Med mnogimi člani, se ga je udeležila pet članska zasedba bodočih in starih mojstrov karateja, ki so izvajali izpitni program za 1,2 in 3.DAN-mojster karateja. Proti koncu šolskega leta, je že tradicionalno potekalo napredovanje in prikaz znanja v karateju za vse stopnje pasu. K izpitu so pristopili karateisti od pet, pa vse do 75 let. Vsi, ki so pristopili k polaganju, so pokazali velik osebni napredek v vseh pogledih. Za višje mojstrske nazive so se pripravljali intenzivno, zavzeto in predano. Z veseljem in ponosom čestitamo vsem, še posebej pa novim mojstrom, ki so stopili v drugo dimenzijo karateja. Nova mojstra sta: Luka Bele in Miroslav Šoln, za drugo stopnjo-2.DAN je položil Janko Rajgl in z 3.DAN sta opravila Niko Zupanič in Jožef Kladušek.
Takšna kvaliteta in znanje v klubu kot je, je izjemno pomembna- tako za začetnike, kot tudi za mojstre s črnimi pasovi. To daje klubu poseben čar, znanje pa nikakor ni samoumevno. Je plod več kot 35 let trdnega, neomajnega dela kluba na širšem Kozjanskem in Obsotelju.
Luka Bele, mojster karateja 1.DAN, je odličen dijak, ki obiskuje športni oddelek gimnazije Rogaška Slatina. Karate trenira že 11 let in je večkratni državni prvak v katah in športnih borbah. Je pravi »stroj« v obeh disciplinah. Še en dokaz, da se šola in šport dopolnjujeta in gresta z roko v roki.
Miroslav Šoln, mojster karateja 1.DAN, karate trenira več kot 13 let. Dela kot ključavničar-monter in je malo pred upokojitvijo. Trenirati ga je začel sorazmerno pozno, ko je na treninge vozil sina. Tukaj je našel dobro družbo, prijatelje, ob tem pa naredil nekaj dobrega za svoje zdravje. Karate mu pomeni zadovoljstvo, sprostitev, kljub ne več rosnim letom. Je dokaz, da nikoli ni prepozno za začetek. Samo volja pa gre.
Janko Rajgl, mojster karateja 2.DAN, karate trenira praktično že od ustanovitve kluba in je eden izmed prvih generacij na Kozjanskem. Zvest in lojalen domačemu klubu že od začetka. Torej je aktiven že več kot 30 let. Njegovi vsakdani so izjemno tempirani, saj je direktor uspešnega domačega podjetja Rajmax d.o.o. iz Kozjega. Kljub temu, z dobro organizacijo svojega časa, vedno najde čas za trening, kar ga ohranja v dobri psihofizični kondiciji.
Jožef Kladušek, mojster karateja 3.DAN, je upokojenec, glasbenik in eden izmed najstarejših članov kluba. Tudi on karate trenira praktično že od ustanovitve kluba in je eden izmed prvih karate generacij na Kozjanskem. Zvest in lojalen domačemu klubu že od začetka. Torej je aktiven že več kot 30 let. Pepi, kot ga po domače kličemo, je po naravi veseljak, zato tudi na treningu poskrbi za dobro, pozitivno vzdušje in motivacijo vseh na treningu.
Niko Zupanič, mojster karateja 3.DAN, upokojenec, ki se je po upokojitvi preselil na prelepo Kozjansko in nadaljeval s trenažnim delom v naših krajih. Pred upokojitvijo je delal za ameriško korporacijo IBM. Pred tem je treniral karate v Ljubljani v KK Emona. Z svojo trdo voljo, zagnanostjo, dokazuje, da leta niso ovira ali izgovor za neaktivno preživljanje prostega časa. Njegova zanimiva misel, ki jo je izrekel je: Kdor poduha karate ne pozabit vonja. To je recept za pomladitev brez krem.

Vsi ste pravi vzorniki vsem v KARATE KLUBU KOZJANSKO IN OBSOTELJE. Čestitke pa seveda vsem članom, ki ste uspešno opravili polaganje in aktivno trenirate iz tedna v teden, iz meseca v mesec, iz leta v leto.