Karateisti Kozjanskega in Obsotelja osvojili 8.medalj na 2.pkt Slovenije

V soboto 11.5. je v Žalcu v organizaciji karate kluba Žalec, pod okriljem Karate zveze Slovenije, potekala 2.pokalna tekma. Na njej je sodelovalo 429 tekmovalcev iz 52 klubov širom Slovenije. Karate klub Kozjansko in Obsotelje je v boj za nabiranje točk in osvojitev skupnega pokala ob koncu sezone poslal v boj 9 svojih tekmovalcev.
Kot običajno so s tekmo pričeli najmlajši kataši. V isti kategoriji- kata malčki sta se pomerila dva naša trkmovalca– Tilen Prah in Vinko Juraja. Oba sta dobro začela, vse do polfinala, kjer je moral Tilen priznati poraz. Imel je ponovno priložnost v repasažu za tretje mesto, a tudi tu se žal ni izšlo po njegovih načrtih in želja po medalji je splavala po vodi. Je pa po zgornji strani Vinko suvereno stopil v finale, kjer je prav tako prepričljivo zmagal in stopil na najvišjo stopničko. V naslednji- številčno izredno močni kategoriji-kata dečki, sta nastopila Filip Lotrič in Grega Zbil. Gregu se je uspelo priboriti do bronaste medalje, medtem ko se je Filipu le ta za las izmuznila. Kot naš najstarejši kataš Luka Bele, je nastopil v kategoriji kata mlajši kadeti. Po obetavnem začetku je kmalu naletel na starejšega tekmovalca,zmagovalca kategorije, proti kateremu je moral priznati poraz in ni mu preostalo drugega, kot da se zbere in naprej bori za najnižjo stopničko na zmagovalnem odru. Po uspelih nastopih naprej, je tako njegov prvi del tekme končal na tretjem mestu.
Tekmo so nadaljevali borbaši. Tudi tokrat je z svojim nastopom za naš klub obetavno začel Leon Sodin v kategoriji kumite malčki -30kg. Leon kljub svojim rosnim letom kaže neverjetno borbenost, nepopustljivo tekmovalnost, ter odlično borbeno tehniko. Brez težav se je tudi na tej tekmi povzpel na najvišjo stopničko. Prav tako je odlično borbo prikazal Benjamin Herman v kategoriji kumite dečki +45kg. Prebil se je vse do finala, kjer je moral priznati poraz, a je osvojil odlično 2. mesto. Prav tako so se v finalu končale želje po najvišji stopnički Luku Bele v kategoriji kumite mlajši kadeti -45 kg in Lari Sodin v kategoriji kumite mlajše kadetinje -40 kg. Oba sta vsak v svoji kategoriji osvojila 2. mesto. In kot zadnji naš tekmovalec Žan Luka Lesnika, je nastopil v kategoriji kumite kadeti +70kg. Tudi on se je uspešno prebil vse do stopničk in osvojil odlično 3. mesto.
Čestitke vsem tekmovalcem za uspešne nastope, trdo delo in jekleno voljo.