Konec meseca maja (od 31.5.-2.6.2029), bo v Bosni in Hercegovini, v mestu Banja Luka potekalo otroško karate tekmovanje Otroško balkansko prvenstvo. Slovenska otroška karate reprezentanca bo tja odpeljala ekipo izbranih najboljših slovenskih karateistov. Ponosni smo, da so med njimi tudi kar štirje člani Karate kluba Kozjansko in Obsotelje. Barve naše države bodo tako v tujini iz naših krajev zastopali Vinko Juraja, Filip Lotrič, Grega Zbil in Luka Bele. Luka se bo boril v katah in športnih borbah, ostali trije pa v katah. Vinko se bo na tako velikem tekmovanju in
kot član slovenske otroške reprezentance pomeril prvič, zato mu želimo obilo začetniške sreče, prav tako pa jo bodo poleg dobrega dela, znanja in pripravljenosti potrebovali tudi ostali trije, ki bodo zagotovo želeli izboljšati lanskoletni rezultat. Največje breme, bo vsekakor padlo na Luka, ki je lanskoletni prvi nosilec medalje -bronaste, za Slovenijo.
Želimo jim, da pokažejo svoje znanje, dobijo plačilo za trdo delo in uspešno zastopajo zastavo, ki bo ves čas tekmovanja plapolala nad njimi. Verjamemo vanje in v njihovo znanje, ter držimo pesti, da jih bo na dan nastopa spremljala tudi športna sreča.